Arctic Volleyn A-tytöt pronssimitaleille!

Arctic Volleyn A-tytöt taistelivat itsensä pronssimitaleille viikonloppuna pelatussa SM-turnauksessa.

Pelattu turnaus oli erittäin kovatasoinen ja taistelu mitaleista ja sijoituksista kävi kuumana ensimmäisestä pallosta viimeiseen saakka.

Lauantain alkusarjassa tiukin taistelu käytiin ensimmäisessä ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Ottelu päättyi lopulta ArVon voittoon 2-1 (22-25, 27-25, 15-8), vaikka vastustajalla oli jo ottelupallokin toisessa erässä. Seuraavasta ottelusta tuli puhdas 2-0 (25-15, 25-23) voitto Vaasan Kiistoa vastaan.

Tässä vaiheessa tie välieriin oli jo selvillä, joten Larissa Isokääntä ja Katri Siivikko pääsivät flunssaisina lepäämään loppupäivän ajaksi. Alkusarjan viimeisessä ottelussa ArVo piti emäntäjoukkue Lempo-Volleyta tiukilla vieden ensimmäisen erän 25-23. Toinen erä meni niukasti Lempolle 24-26 ja viimeinen erä myös vastustajalle 13-15. Taistelu oli erittäin tiukkaa ja Kangasalan riveissä olevat liigapelaajat Iida Pöllänen ja Neea-Maria Joki olivat erittäin tehokkaita.

Sunnuntain välierässä Oriveden Ponnistus haki ArVosta 2-0 (25-22, 25-23) voiton, mikä tarkoitti pronssipeliin jäämistä. Liigapelaajat Oona Viljanen ja Ada Aronen olivat pitelemättömiä, eikä hyvä taistelukaan riittänyt. Pronssipeli Puma-Volleyta vastaan oli tuttuun tapaan erittäin tiukkaa vääntöä alusta loppuun saakka. Puma vei ensimmäisen erän 17-25, mutta Arvo toisen 25-13. Viimeisessä erässä Pumalla oli jo ottelupallo, ennen kuin ArVo nousi vielä voittoon.

 

Koko turnaus oli erittäin korkeatasoinen. Miltei jokaisessa joukkueessa oli mukana liiga- ja maajoukkuepelaajia.

ArVon kovakätisin pelaaja turnauksessa oli Miia-Maria Mäkikyrö, joka nousi koko turnauksen pistepörssin voittajaksi tehden 73 pistettä turnauksen viidessä ottelussa. Hänet valittiin myös oman joukkueen parhaaksi pelaajaksi sekä koko turnauksen allstarsseitsikkoon hakkurin tontilta.

Miia-Maria: ”Turnaus oli kyllä kovaa vääntöä alusta loppuun saakka. Täytyy olla tyytyväinen näinkin hyvään sijoitukseen ja myös omaan peliini, sillä sitkeä flunssa on vaivannut itseäni ja muita jo usean viikon ajan. Ainahan se harmittaa jos mestaruus jää näinkin lähelle, tällä kerralla Orpo ja Lempo olivat kovempia, mutta ensi vuonna nähdään!”

Larissa Isokäännän tehoja vei flunssa, mutta silti hän oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja 32 pisteellä. Anni Pohjanen teki 21 pistettä ja Noora Kallinen sekä Neea Tasala tekivät molemmat 16 pistettä.

Joukkueen valmentaja Jukka Mäkihannu: ”Joukkue osoitti moneen otteeseen turnauksen aikana oman periksiantamattomuutensa ja oli parhaimmillaan selkä seinää vasten, mikä osoitti kovaa henkistä kanttia. Pronssimitali oli pelaajille hienoinen pettymys viime vuoden Suomen mestaruuden jälkeen, mutta hetken makusteltuaan mitali on alkanut maistua erittäin hyvältä. Sama joukkue on tehnyt kahdenlaista seurahistoriaa voittamalla viime vuonna WoVon historian viimeisen mitalin ja nyt uuden seuran Arctic Volleyn ensimmäisen mitalin. Tästä on hyvä jäädä ansaitulle kesätauolle ja kääntää katseet kohti uuteen kauteen valmistautumista.”

 

SM-pronssijoukkue:

Nro: Nimi:                                          Synt.vuosi                                 Pelirooli:

2.    Neea Tasala C                        2004                                           passari

4.    Neea Luodes                          2004                                           libero

5.    Larissa Isokääntä                 2004                                           yleispelaaja

6.    Anni Pohjanen                       2004                                           keskipelaaja

10.    Noora Kallinen                      2004                                           yleispelaaja

11.     Miia-Maria Mäkikyrö           2005                                           hakkuri/yleispelaaja

21.    Unna Eteläinen                     2006                                           hakkuri/yleispelaaja

23.   Henriikka Hirvasvuopio      2005                                           keskipelaaja

25.   Juulia Järvinen                    2006                                           passari

27.   Iia Keskitalo                           2005                                           libero

30.   Katri Siivikko                         2006                                           keskipelaaja

31.    Reetta Vanhatapio              2005                                           keskipelaaja

Joukkuetta valmentaa Jukka Mäkihannu, apuvalmentajana toimii Markku Kallinen ja joukkueenjohtajana Terhi-Maria Aurala.

Lisää kirjoituksia