ArVon B1 kymmenes SM-finaaleissa!

Arctic Volleyn B1 tytöt suuntasivat Kempeleeseen SM-lopputurnaukseen taistelemaan mitaleista 11 muun joukkueen kanssa. Ensin pelattiin alkulohkot, jossa ArVon mukana oli Laihian Luja Lilat ja järjestävä seura Kempeleen Lentopallo.

Turnauksen ensimmäinen peli Liloja vastaan alkoi pienen jännityksen saattelemana, mutta ottelu oli erittäin tasainen. Lilat oli molempien erien lopussa vahvempi vieden ottelun 2-0 (25–19, 25–20). Toisessa ottelussa olikin sitten tunnelma katossa, kun pelaavien joukkueiden lisäksi ArVon pienempi, mutta sitäkin kovaäänisempi kannustus otti mittaa kotijoukkueen kannattajajoukoista. Ensimmäinen erä meni ArVolle hyvän syöttöpelin saattelemana. Toisessa erässä yhden heikon hetken myötä ero repesi ja Kempeleelle näytöstyyliin toinen erä. Kolmas erä olikin trilleri. Kempele oli saanut hankittua itselleen kolme eräpalloa, mutta ArVo taisteli itsensä rinnalle ja runnoi otteluvoittoon 2-1 (25–21, 12–25, 16–14). Voitosta huolimatta ArVo jäi alkulohkonsa viimeiseksi, mutta voitto toi uskoa omiin mahdollisuuksiin pärjätä.

Pelit jatkuivat ristikkäisottelulla VaLePaa vastaan. Ensimmäisen erän ArVo murjoi syöttöruudussa VaLePan aseettomaksi vieden ensimmäisen erän selvästi. Toinen erä olikin tasaista vääntöä pitkälle erän loppuun, kunnes ArVo sai hankittua ensin itselleen kolme peräkkäistä eräpalloa, ja vielä yhden jatkopalloilla. Näitä ei pystytty hyödyntämään ja kolmas erä kutsui. Tässä VaLePa oli selvästi parempi ja jatkoi puolivälieriin luvuin 2-1 (13–25, 28–26, 15–9). ArVo taas tipahti pelaamaan sijoista 9-12.

Sunnuntaina ensimmäinen peli oli Loimaan Jankkoa vastaan. ArVon peli ei ollut kahdessa ensimmäisessä erässä uomissaan, mutta sai kammettua ensimmäisen erän itselleen. Toisessa erässä Jankko olikin alusta loppuun asti niskan päällä ja kolmas erä kutsui. Kolmannessa erässä ArVo pystyi olemaan vahvempi ja onnistui pelaamaan itsensä kymmenen parhaan joukkoon luvuin 1-2 (23–25, 25–21, 11–15).

Viimeiseen otteluun ArVo sai vastaansa Puijo Wolleyn. Ottelun ensimmäinen erä oli erän loppuun asti tasainen, mutta erän loppuun ArVo teki muutaman virheen liikaa ja erä PuWolle. Toisessa erässä ArVo otti heti erän alusta erän komentoonsa eikä luopunut siitä ja jälleen kerran kolmas erä kutsui. Siinä PuWo näytti paremmuutensa ja vei 9. sijan luvuin 2-1 (25–20, 19–25, 15–10). ArVo otti sijan kymmenen sarjassa, jossa on kauden aikana pelannut 95 joukkuetta. ArVo onnittelee SM-mitalisteja Nurmon Jymyä, Puma-Volleyta ja Kempeleen Lentopalloa

– Ehkä ensimmäinen ajatus, mikä nousee omalta kohdalta mieleen on tyhjä olo. Elokuusta asti on tehty töitä juuri tuota viikonloppua ajatellen ja nyt sitä työtä ei olekaan enää edessä. Lähtökohtiin nähden meidän joukkueelle turnaus oli kohtuullisen onnistunut. Pystyimme haastamaan ja päihittämään joukkueita, joissa materiaalietu oli vahvasti heidän edukseen. Osoitimme, ettei tarvita junnumaajoukkueessa tai korkealla aikuisten sarjoissa mukana olevia että voi tällä tasolla pärjätä, kun joukkue pelaa omien vahvuuksien kautta peliä ja taistelee loppuun asti. Mutta vieläkin harmittaa se VaLePa-peli. Tätä raporttiakin kirjoittaessa tuon pelin (ennen kaikkea pelin lopun) kirjaaminen oli tuskaa. Jossitella tuosta pelistä voisi vaikka maailman tappiin asti, mutta annetaan sen kuitenkin olla. Hienosti pelaajat kuitenkin taistelivat viimeistä palloa myöten, vaikka huippusijoituksista ei enää pelattukaan. Turnauksen summauksen lopuksi haluan omasta ja joukkueen puolesta vielä kiittää kannattajia, jotka loppuun asti piti tunnelman hallissa katossa.

Jos koko kautta summaa oli joukkueella hieno kasvutarina niin pelaajilla kuin minulla itselläni valmentajana. Kauden alussa laitoimme tavoitteeksi lopputurnauspaikan. Peli meni koko ajan eteenpäin turnaus turnaukselta. Vaikka tämän kauden työn koko potentiaali jäi saavuttamatta ja harmitus on vieläkin iso, niin eiköhän ajatukset tästä kirkastu. – Mikko Kujanpää, päävalmentaja.