ArVon B1-tytöt SM-finaaleihin!

Arctic Volleyn tyttöjen B1-joukkue pelasi lauantaina 25.3. SM-välieräturnauksen Jokiväylän liikuntahallilla. Vastassa olivat Jyväskylän Lentis, Vihdin Lentopallo ja Puma Volley Helsingistä. Kaksi joukkueista tulisi saamaan paikan huhtikuun puolen välin SM-lopputurnaukseen.

Päivä alkoi ottelulla JyLeä vastaan. JyLe ei pystynyt ollenkaan haastamaan ArVoa, vaan oli koko ottelun vastaanottavana osapuolena. ArVo hoiti pelin tyylipuhtaasti 2-0 (25-10, 25-11).

Pitkän ruoka- ja lepotauon jälkeen ArVo pelasi ViLePaa vastaan. Ensimmäisen erän ArVo sai itselleen kohtuullisen helposti ViLePan virheillessä erityisesti syöttöruudussa. Toisessa erässä ViLePan riskillä syöttäminen alkoi tuottaa tulosta, mikä tasoitti erää noin puoleen väliin asti, kunnes ArVo tilanteessa 12-12  löysi lääkkeet ViLePan pelin horjuttamiseksi ja käytti sen hyväksi. Voiton ja lopputurnauspaikan sinetöi Nella Juopperi tinttaamalla vastapallosta 3 metrin viivalle, jonka alusti Juulia Järvinen hyvällä syötöllä. Peli ArVolle 2-0 (25-11, 25-15). Pelin erityismainintana joukkueen liberon Inka Keskitalon hyökkäyspiste, kun hän tinttasi jalat maassa vastustamattoman lyönnin ViLePan kenttään.

Viimeinen ja välierän turnauksen voiton ratkaiseva peli PuMa Volleyta vastaan olikin sitten ensimmäinen todellisen kärkijoukkueen kanssa pelattu ottelu. Pelin ensimmäisen erän alku oli tasainen, mutta ArVon pelissä paistoi pieni hermostuneisuus. Muun muassa syöttöruudussa tuli paljon virheitä. Puoleen väliin siirtyessä PuMa alkoi saada hallintaan itselleen ja ArVon pelaajien päät alkoi painua alaspäin ja työnteko loppui ja erä kallistui PuMalle.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa, mutta osat vaihtuivat. ArVon syöttöpeli parantui ja työnteko palasi. ArVon hyvä peli-ilme vaan kasvoi erän edetessä. Toinen erä ArVolle ja ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä tulikin ArVolle lunta tupaan ovista ja ikkunoista. PuMa Nea Suboticin toimiessa kapellimestarina löi jauhot suuhun ja tilanne olikin yks kaks 0-3 ja 0-6 ja 0-10 ennen kuin ArVo sai ensimmäisen pisteen aikaan. Tästä pelailtiin erä pois ja PuMa voitti ottelun 1-2 (18–25, 25–18, 4–15).

Joukkue kiittää loppuun asti äänekkäästi kannustanutta kotiyleisöä ja tunnelma oli hallissa hyvä. Kiitos myös turnauksen tukijalle Lassila & Tikanojalle.

-Turnauksen päätavoite saavutettiin eli lopputurnauspaikka, mistä voi olla tyytyväinen. Kahdessa ensimmäisessä pelissä pelasimme meidän näköistä lenttistä emmekä lähteneet vastustajan peliin mukaan. Viimeisessä pelissä oli positiivista, että pystyimme haastamaan joukkueen joka on koko kauden keikkunut A- ja B-poolissa, vaikka palkintoa (voittoa) ei tullutkaan. Vielä tarvitaan lisää kovuutta, jotta nämä pelit saadaan SM-finaaleissa käännettyä meidän eduksi, tiivisti valmentaja Mikko Kujanpää turnauksen.

Lopputurnaus pelataan Kempeleen Lentopallon järjestämänä Linnankankaan koululla 15.-16.4. Toivomme, että rovaniemeläisiä saapuisi mahdollisimman paljon kannustamaan.

Kuvassa ArVon B1-joukkue, vasemmalta Nea-Maria Mikkola, Eve Hietala, Katri Siivikko, Nella Juopperi, Inka Keskitalo, Elle Eteläinen, Unna Eteläinen, Juulia Järvinen ja Sofia Aholainen.