B-tytöt varmistivat SM-välieräpaikan

B-tytöt varmistivat SM-välieräpaikan Kokemäellä SM-sarjan C-poolissa!

Arctic Volleyn B1-joukkue matkasi perjantaina 13.pvä Kokemäelle SM-sarjan C-poolin turnaukseen. Turnaus oli odotettu, sillä tiedossa oli vihdoin kovempia pelejä ja nähtäisiin, missä peli menee tällä hetkellä. Vastassa lauantaina olivat turnauksen järjestävä seura Vammalan Lentopallo Sastamalasta, Savonlinnan Ajo, Perniön Sisu ja Vaasan Kiisto. Peleissä pelattiin kahden erän pelejä, jossa jokaisesta erävoitosta sai pisteen, joten jokaisella pallolla oli oikeasti merkitystä.

Ensimmäinen peli oli järjestävää seuraa VaLePaa vastaan. Peli kulki tasaisissa  merkeissä aina erän puolen välin tietämille, missä VaLePa otti kaulan eikä siitä luopunut. Toinen erä olikin peilikuva. ArVo otti erän puolessa välissä etumatkan ja johti erää parhaimmillaan 19-11. VaLePa kiri parhaimmillaan pisteen päähän, mutta ArVo onnistui viemään toisen erän nimiinsä.

Toinen peli oli Savonlinnan Ajoa vastaan. Ensimmäisessä erässä johto vaihteli tiuhaan. Erän loppupuolella Ajo johti 20-23, mutta ArVo onnistui kampeamaan itsensä ohi. Toisen erän alku oli hienoista ArVon hallintaa ja erän puolen välin jälkeen otettiinkin kaulaa. ArVo sai itsensä varsin otolliseen tilanteeseen, kun se sai kuusi eräpalloa. Ajo laittoi sellaisen kirin päälle, johon ArVo ei pystynyt vastaamaan – vastustaja teki kahdeksan pistettä putkeen ja sen myötä toinen erä lipesi ArVon näpeistä.

Kauaa ei voitu tätä jäädä murehtimaan, sillä uusi peli Kiistoa vastaan alkoi erittäin nopeasti. Ensimmäisessä erässä ArVo johti erää pitkälle loppupuolelle, mutta Kiisto onnistui viemään erän itselleen. Toisessa erässä ArVo heräsi peliin, otti heti erän alussa johdon eikä antanut Kiistolle mahdollisuuksia ja vei toisen erän 25-17. Tämäkin peli meni siis tasan.

Lopuksi vielä viimeinen peli Perniön Sisua vastaan. Kaikki oli lohkon sijoitusten suhteen auki. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä, missä johto vaihteli joukkueiden välillä. Erän lopussa ArVo otti kuitenkin niskalenkin ja erävoiton numeroin 25-20. Toiseen erään Sisu vaihtoi rosteria, koska pelistä loppui heidän kannaltaan merkitys. ArVo käytti tämän erittäin tehokkaasti hyväkseen ja vei erän varsin tylysti 25-5. Kolmella tasapelillä ja yhdellä voitolla ArVo säilytti paikkansa C-poolissa ja varmisti paikkansa SM-välieriin maaliskuun loppupuolella.

-Sanotaan, että ensimmäiseksi oikeasti kunnon turnaukseksi ihan kohtuullinen lopputulos, mietti valmentaja Mikko Kujanpää. Poolin voittoon oli mahdollisuuksia, mutta meistä ei tällä kertaa ollut siihen. Peleissä näkyi, että ensimmäistä kertaa vastassa oli oikeasti kunnon torjunta, mikä hankaloitti omaa hyökkäyspelaamista. Välillä tuntui, että hakattiin päätä vastustajan torjuntaan ja hyökkäyksistä puuttui monipuoliset ratkaisut. Pelissä muut osa-alueet mahdollistavat voittamisen. Tässä on aikaa parantaa peliä. ArVolla on ohjelmassa vielä yksi pooliturnaus helmikuun alussa ennen välieriä.