E-junioreiden tiikerisarjalla oli juhlapäivä lauantaina!

Lauantai 19.11. oli lentopallon juhlapäivä, kun ArVon E-tytöt ja E-pojat pelasivat kauden kolmannen turnauksensa Rovaniemellä, Ounasrinteen koululla. Supertytöt saivat vastaansa ArVon E-poikajoukkueet Komeetat, Revontulet ja Salamat. Superit ja Tähdet kohtasivat taas toisensa sekä Kuusamosta saapuneet Pakan sekä Paka Vihreän.

Supertyttöjen, Helmi La, Leona, Ronja, Siiri, päivä oli nousujohtoinen. Ensimmäisessä pelissä ArVon Salamat olivat vahvempia 0-2 voitolla, varmoilla syötöillä ja aktiivisella puolustuksella. Supertytöillä alku oli kankeaa, mutta toisessa erässä alettiin herätä peliin ja näin turnauspäivään.

Toisessa pelissä käytiin tiukka taistelu, joka päättyi Supertyttöjen 2-1 voittoon Arvon Komeetoista. Ilo oli tytöillä ylimmillään, sillä kyseessä oli kauden ensimmäinen voitto. Taistelu loppuun asti kannatti. Syöttöön keskittyminen, onnistuneet hyökkäyksen rakentelut kantoivat voittoon. Etenkin mainittava, kenttäpuolustuksen kehitys, ollut viime kerroista huomattava! Ennätysmäärä hyökkäyspisteitä tehtiin ja hyökkäyksissä näkyi myös ajatus, tyhjiä paikkoja hyödynnettiin tehokkaasti.

Kolmannessa pelissä jatkettiin samalla linjalla, syöttöön keskityttiin ja joka pallo pelattiin loppuun asti. Tuloksena puhdas 2-0 voitto ArVon Revontulesta. Huomioitavaa on se, että iskulyöntihyökkäyksiä uskallettiin kokeilla ensimmäistä kertaa pelissä.

ArVon Superit, Siina, Inna, Iiri, Olivia, ja ArVon Tähdet, Unna, Helmi Lo, Iiris, Ellen, kohtasivat alkuun toisensa. Odotettavissa oli tasaisen peli ja sellainen siitä tulikin. Molemmin puolin syöttöjä sijoiteltiin kuten treeneissä treenattu sekä suoran kosketuksen peliä kokeiltiin, kolmen kosketuksen käyttö, ilman koppia, kun mahdollisuus siihen tuli. Useat pallorallitkin kestivät pitkään, ketterän kenttäpuolustuksen ansiosta.  Tämän kiihkeän taistelun vei lopulta, jatkopallojen jälkeen, ArVon Tähdet 2-1. Tämä peli valmisti myös hyvin molemmat Kuusamon joukkueita vastaan.

Superien kohtaamiset Kuusamon joukkueita Paka ja Paka Vihreitä vastaan päättyivät voitokkaasti, mutta ne otettiin pelaamalla. Kuusamon joukkueet tiedettiin hyviksi haasteiksi. Paka Vihreät voitettiin suoraan 2-0 etenkin hyvin sijoitetuilla hyökkäyksillä. Pitkät hyökkäykset aivan takakentälle tuottivat pisteitä. Paka pelissä oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun tasainen peli meni kolmanteen erään. Molemmin puolin taisteltiin joka pallosta ja rinnakkain edettiin pisteissä pitkään. Loppuun muutama tarkka hyökkäys takakentälle toi tarvittavat pisteet ja näin 2-1 voiton!

ArVon Tähdet jatkoi Kuusamon Paka joukkuetta vastaan pitkän kaavan mukaan kolmanteen erään. Ensimmäisessä erässä näkyi pelissä hyvää rutiinia ja tasaisuutta suorituksissa, mitkä toivat voiton erästä. Toisessa erässä näkyi arkuus. Enää ei kommunikoitu ja nostosuoritukset olivat arkoja. Omaa virhettä tunnuttiin pelkäävän. Paka saikin siitä erän itselleen. Kolmannessa tehtiin ryhtiliike hoidettiin homma kotiin. Tuloksena näin 2-1 voitto. Tähdet saivat näin huomata, että mikään peli ei ole valmiiksi pelattu vaan ne pitää ensin pelata, jotta tulis selviää.

Paka Vihreistä otettiin vielä suora 2-0 voitto. Viime pelistä oppineena, kentällä oli keskittyneempi joukkue, vaikka Paka Vihreät ei sitä helpoksi tehnytkään haastamalla tosissaan ArVon Tähdet.

Turnauksen loppuun palkittiin tsemppipelaajat joka joukkueesta ja kunniamaininnat menivät tällä kertaa:

Supertytöissä Ronjalle, Supereissa Innalle ja Tähdissä Iirikselle.

ArVon E-pojissa tänä viikonloppuna vauhtiin pääsivät siis jälleen ArVo Komeetat, ArVo Revontulet sekä ArVo Salamat.

Poikien puolella vaihdeltiin jälleen totuttuun tapaan ”kolmikoita”, eli kaikki pääsivät pelaamaan taas uuden joukkuekaverin vierelle. Näin päästiin taas oppimaan kentällä kaverilta lisää ja kokeneemmat konkarit saivat opastaa tänä vuonna aloittaneita. Ihailtavaa onkin pojissa, miten hienosti pojat hoksaavat jo itse käyttää peliälyä enemmän ja puhuminen kentällä on lisääntynyt. Valmentajallekin tämä on helpottava tekijä, kun pelaajat alkavat jo itse keksimään omia ratkaisujaan vaikeistakin paikoista.

ArVon Salamat väläyttelivät taitojaan viikonloppuna kokoonpanolla Felix, Valo sekä Alvari.

ArVon Revontulissa säkenöiviä iskuja pamauttelivat Kalle, Eemi ja Leevi

ArVon Komeetoissa Eemeli K, Riiko, Huugo ja Ilmari napauttelivat ässäsyöttöjä vastustamattomasti vastustajan kenttäpuoliskolle.

Tsemppipelaajina tällä kertaa pojista palkittiin Valo, Kalle sekä Ilmari.

Turnaus oli täynnä mahtavaa kannustamista, loppuun asti pelaamista sekä pelillistä kehittymistä. Olemme jo alkaneet jättämään pois toisen kosketuksen sallittua koppia, näin kehittäen omaa peliä nopeammaksi. Tätä päästiin jo näkemään useasti ja tuloksekkaasti. Lisäksi taktinen ajattelu syötöissä ja hyökkäämisessä vaan laajenee. ”Minkälainen syöttö/hyökkäys on mahdollisimman hankala vastustajalle? Mihin kohtaa kentässä hyökkäyksen sijoittaisin?” Välillä sai vaan ihastella näitä suorituksia!

Loppuun vielä kiitokset tyttöjen joukkueiden valmentajille, Hannu, Jussi ja Juuso, sekä Keijolle turnausvastaavan toimen hoidosta ja ahkerille vanhemmille turnauksen järjestelyissä.

Poikien valmentajille kiitokset Jarille, Johannalle ja Tompalle sekä vanhemmille ja huoltajille, jotka olivat tsemppaamassa katsomossa sekä penkin päässä.