E-kingit hankki tärkeää kokemusta Muhokselta

E-poikien aluesarjajoukkue matkusti lauantaina Muhokselle hankkimaan tärkeää kokemusta!

AM-sarjaan osallistuva Kingit joukkue koostui viime lauantaina neljästä pojasta:

Miska Mäkikyrö, Veeti Penttilä, Juuso Impiö ja Onni Hangasvaara. Valmentajana reissussa oli Terhi-Maria Aurala.

Reissuun startattiin klo 6.30 ja alkumatka menikin nukkuessa, paitsi kuskina toiminut coutsi piti tiukasti silmät tiessä. Hyvien unien jälkeen aamiainen maistuikin Lapintuulessa ja siitä alkoi hyvä virittäytyminen päivän peleihin. Tunnelmaa siivitti koko loppumatkan kestänyt levyraati. Saatiin tehtyä myös oma lämppäbiisilista, jota voivat halutessaan muutkin hyödyntää.

Turnausvastustajista ensi vastaan asettui OsVa, jolle hävisimme niukasti 2-1. Vastustaja pelasi hyvin erilaista peliä, johon olemme tottuneet, emmekä koko pelin aikana osanneet mukautua tilanteeseen. Se oli hyvää oppia pelin lukemisesta.

Toinen peli meni puhtaasti 2-0 meille Oulun Kiskosta. Se oli alusta loppuun meidän hallintaa. Viimeinen peli Muhos Volleyta vastaan oli kaikista tiukin ja tasollisesti parasta lentistä puolin ja toisin. Molemmat joukkueet syöttivät yläkautta, tavoite oli koko ajan pelata kolmella kosketuksella ja yhden käden hyökkäyksiä tulikin mukavasti.  Tästä kuitenkin tuli niukkaakin niukempi tappio 2-1.

Kaiken kaikkiaan päivä oli erittäin opettavainen ja joskus karvas tappiokin voi viedä meitä entistä isommin harppauksin eteenpäin.

Turnauksen jälkeen pojat tunnustelivat miksi heitä harmitti niin paljon viimeisen tappion myötä?

Harmitus ei ole huono asia ollenkaan. Epäonnistuneen suorituksen tai tappion jälkeen saakin harmittaa. Silloinhan olemme tavoitelleet parempaa suoritusta. Harmitukseen ei kuitenkaan saa eikä pidä jäädä pitkäksi aikaa. Mietitään missä voimme toimia toisin vai voimmeko ja opitaan poimimaan aina ne positiiviset asiat esiin, mitkä meinaa unohtua kun katsomme vain lopputulosta.

Totuudessa tässäkin turnauksessa oli taas paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Yläkauttasyöttö oli melko varmaa jo. Ässiä tuli paljon. Jokaisen ässän jälkeen pojat tekivät kärrynpyörän, joten sitäkin harjoitusta saatiin mukavasti. Hyppyleijakin olisi ollut kahdella ohjelmistossa, mutta syöttötila ei antanut myöten. Pääsääntöisesti pelasimme kolmen kosketuksen peliä tai siihen oli ainakin pyrkimys koko ajan. Parin viikon aikainen torjuntapelin harjoittelu näkyi hienosti pallon seuraamisena ja jo muutamina torjuntoina. Ja nähtiinhän päivän tsempparina palkitulta Juusolta muutamia näyttäviä maihinmenojakin.

Kaiken kaikkiaan turnauspäivä oli erinomainen ja ehdittiin Rovaniemelle katsomaan naisten liigapelin viimeistä erääkin.

Lisää kirjoituksia