E-pojat starttasivat tällä kertaa ensimmäistä kertaa kohti Sodankylää turnaukseen.

E-pojat starttasivat tällä kertaa ensimmäistä kertaa kohti Sodankylää turnaukseen.

E-pojat starttasivat tällä kertaa ensimmäistä kertaa kohti Sodankylää turnaukseen. Tähti-Volleyn järjestämään tapahtumaan lähdettiin kahdentoista pelaajan, kolmen valmentajan sekä huoltojoukkojen voimin jo perinteiseen tapaan Rovaniemen linja-autoasemalta. Aamu valkeni mukavasti -24 pakkasasteessa, mutta bussissa tunnelma oli miltei hellelukemissa.

 

Vajaan parin tunnin ajomatkan aikana bussissa nautiskeltiin eväitä, pelattiin tietokilpailuita, testattiin kenellä on Vitsipizzan sivut parhaiten hallussa ja saatettiinpa siellä muutamat laulutkin luikauttaa.

 

Peliareenana Sodankylässä toimi mm. nimikilpailustaan kuuluisa upea Sodankylän Liikuntahalli. Mestaruusliigapuitteet täyttävä halli tulikin tutuksi ennen otteluita, kun aikaa ja tilaa oli hyvin lämmittelyyn kolmella kenttälohkolla.

 

Turnauksessa pojilla teemana oli tällä kertaa erilaisten pelitaktiikoiden hiominen ja toteuttaminen kentällä. Kunkin joukkueen kanssa mietitiin ennen pelejä, mitkä olivatkaan parhaat paikat tehdä pisteitä omalle joukkueelle. Etukentän lyhyet peipit, takakentälle lyödyt kovat hyökkäykset ja erilaiset kikat tyhjiin kohtiin vastustajan kenttää tulivat pojille ensimmäisinä mieleen. Näitä taktiikoita ArVon Salamat, Revontulet ja Komeetat lähtivät juonimaan vastustajiaan Kuusamon Pallokarhuja sekä Tähti-Volleyta vastaan.

 

ArVon E-pojat nappasivatkin kotiin tuomisiksi kokonaiset kuusi voittoa!

 

Turnauksen valmentajilta Peteltä, Terolta sekä Jarilta tuli kiitosta pelaajille. Syöttö on kehittynyt huimasti kullakin pelaajalla. Tämän lisäksi rohkeutta sekä voimaa on saatu sen verran kerättyä kauden aikana, että yläkauttasyöttöjäkin nähtiin entistä enemmän.

Revontulista Eemeli H. löysi myös turnauksessa hienosti ajatuksen vastaanotosta sekä syöttämisestä. Kalle sekä Valo käyttivät hyökkäyksissä hienosti pelisilmiään ja Elias palkittiin joukkueen Tsemppipelaajana.

 

Teron koutsaama Salamat pelasi myös onnistuneen turnauksen. Syöttopeli kulki mallikkaasti ja joka pelissä saatiin tärkeitä kolmen kosketuksen palloralleja vaikka vastustajalta tuliki palloa heti ensimmäisestä kosketuksesta verkon yli. Tätä kautta pojat huomasivatkin, että pisteen tekeminen helpottuu ihmeellisesti.

Pitkän turnauspäivän aikana tottakai pientä väsyä oli mukana otteluissa, mutta Teron tiukoilla mutta kannustavilla ohjeilla saatiin puristettua voittoja tuliaisiksi kotiin. Riikolla oli varmaa suorittamista jokaisella osa-alueella ja hän kantoi muita reppuselässä tiukoissa tilanteissa. Ehkä vähän pelienkin välissä. Akselin päivän parasta antia olivat syöttö sekä äänekäs kannustus ja hengenluominen. Eemillä myös syöttöpeli löysi oikean uoman ja uskallus HYÖKÄTÄ palloa pisteenkiilto silmissä. Alvari puolestaan palkittiin joukkueen tsempparina. Asenne oli kohdillaan pelajaana koko päivän kentällä ja sen ulkopuolella. Neuvot sekä ohjeet sisäistettiin hienosti ja niiden toteutus onnistui myös mallikkaasti peleissä.

 

Jari oli turnauksessa Komeettojen penkin päässä seuraamassa onnistumisia ja pohtimassa yhdessä poikien kanssa ideoita kohti voittoja. Komeetoilla päivä sujuikin mallikkaasti, yksi otteluvoitto 2-0 ja kaksi tiukkaa ottelua hävittiin 2-1. Nämä kolme ottelua kasvattivat taas pelaajia enemmän kuin viikon treenit salilla. Upeita nousuja tappiotilanteista voittoon, vaikka välillä olikin useiden pisteiden karkumatka edessä. Eemeli K oli turnauksessa hyvällä sykkeellä vastaanotossa ja omalla rauhallisella pelityylillään loi kentälle välillä jopa ZENmäistä tunnelmaa. Ilmari väläytti turnauksesa ehkä E-poikien pisimmät koskaan nähdyt alakauttasyötöt n. 6m takarajan takaa. Voi olla että tästä eteenpäin pitääkin varata aina kotiturnauksiin isot pelihallit niitä varten. Aapon vikkelät jalat ja viekkaat hyökkäykset säväyttivät ja kohahduttivat katsojia. Selvästi viikolla treeneissä sovitut taktiikat oli hyvin sisäistetty ja mm. pikkuhyökkäykset etukenttään ja pitkät pallot takakentälle toivatkin Komeetoille paljon pisteitä. Felix palkittiin Komeettojen tsempparina. Viimeisen ottelun viimeisen erän kannustushuudot Kuusamolaisia vastaan muistuttivat Kalevalaista kilpalaulantaa. Aivan suohon saakka kuitenkaan kukaan ei kuitenkaan onneksi joutunut, vaan käteltiin rehdisti vastustajat ja toivotettiin heille myös hyvää kotimatkaa. Felixillä uutena oppina turnauksesta lähtikin matkaan ajatus, että lentopallossa on myös hyödyllinen taito opetella torjumaan palloa.

“Silläkin kun voisi saada pisteitä aika helposti jos onnistuu”

 

Seuraavan kerran E-pojat matkaavat Kuusamoon 18.2. turnaukseen jälleen tuhannen revontulen voimalla!

Lisää kirjoituksia