F-juniorit lentopallouran ensimmäisessä turnauksessa Keltakankaan lentopallopyhätössä!

Lauantaina 3.12. seuramme nuorimmat juniorit, ArVon F-tytöt ja F-pojat pääsivät pelaamaan kauan odotetut ensimmäiset pelinsä Keltakankaan lentopallopyhätössä Rovaniemellä. ArVoa toimintapäivässä oli edustamassa kuusi joukkuetta: tyttöjen Vaahtokarkit, Toffeet ja Tikkarit sekä poikien Alfa, Beeta ja Gamma. Vierasvastustajaksi paikalle saapui Kuusamon Pallokarhut kolmen joukkueen voimin.

Päivä aloitettiin kaikkien joukkueiden esittelyillä sekä rastimuotoisella lämmittelyllä yhteisesti vieras- ja kotijoukkueiden kanssa. Temppu- ja taitorata, ilmapallolentopallo sekä tekniikkapisteet saivat mukavan hien pintaan ja hymyn kasvoille päivän pelejä varten.

ArVo Vaahtokarkit, Henni, Meea, Aino A. ja Aino V. kohtasivat ensimmäisessä pelissään PaKa Valkoisen. Ennen peliä sovittiin, että tärkeintä on lähteä pitämään hauskaa. Hienon kannustuksen ansiosta peli lähtikin hyvin käyntiin. Ensimmäinen erä oli täysin Vaahtokarkkien hallussa ja erä päättyikin meidän voittoomme. Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi ja pelin lopputulos oli 1-1 tasapeli. Vaahtokarkit saivat huomata, että keskittyminen on tärkeää loppuun asti, sillä pelissä voi tapahtua mitä tahansa ja jokainen piste merkitsee. Toisessa pelissä Vaahtokarkkeja vastaan asettui PaKa Vihreä. PaKan pojat hallitsivat peliä hyvin sijoitetuilla syötöillä ja hyökkäyksillä, mutta tytöt huomasivat nopeasti mikä on pelin nimi ja alkoivat myös etsiä kentältä tyhjiä paikkoja. Etenkin tsemppipelaajana palkitun Hennin rohkeat iskulyöntihyökkäykset aivan takakentälle laittoivat vastustajan liikkeelle. Hyvästä taistelusta ja pitkistä palloralleista huolimatta PaKa vei pelin 2-0. Kannustus ei hyytynyt missään vaiheessa päivää ja pelien jälkeen jokaisen kasvoilla oli iloinen hymy eli päivän tärkein tavoite, hauskanpito, täyttyi!

ArVo Toffeet, Nelma, Netta ja Helli kohtasivat ensimmäisessä pelissään PaKa Sinisen. Lopputulos 1-1. Toisessa pelissä Toffeet kohtasivat ArVo Beetan. Lopputulos 1-1.

Nelma oli joukkueesta ns. konkari yhden vuoden kokemuksella. Netalle sekä Hellille tämä turnaus oli ensimmäinen askel lentopalloilijan tiellä 🙂

Pientä jännitystä oli ilmassa (coach Jarin mukaanlukien) ja sitä lähdettiinkin purkamaan ilon kautta. Ennen pelejä sovittiin, että Jari laskee kuinka monta jee-huutoa sekä yläfemmaa päivän aikana saadaan. Välillä saattoikin käydä niin, että jee-huutojen laskemisen tiimelyksessä ei hoksattu että “hei voitettiinko me tää erä jo?”

ArVo Tikkarit, Anni, Lumi-Anna, Sofia ja Lyydia kohtasivat ensimmäisessä pelissään ArVo Gamman. Lopputulos 1-1. Toisessa pelissä Tikkarit kohtasivat PaKa Valkoisen. PaKa voitti pelin 2-0. Viimeisessä pelissä vastaan asettui ArVo Beeta. Tikkarit voittivat pelin 2-0.

Alussa oli pientä jännitystä. Sofia, Lumianna, Lyydia ja Anni olivat myös kaikki ensimmäistä kertaa pelaamassa ArVon paidassa kentällä. Päivän aikana tytöt hoksasivat, että muillakin tavoilla voidaan tehdä pisteitä kuin vain syöttämällä. mm. pallon  sijoittaminen tyhjään kohtaan vastustajan kentällä olikin oiva tapa tähän tarkoitukseen. Päivän parasta antia oli uusien tuuletusten keksiminen sekä kannustushuutojen opettelu.

Toimintapäivä oli täynnä tiukkoja pelejä, huikeita suorituksia ja upeaa joukkuepelaamista. Staffin mieleen jäi erityisesti miten hienosti tytöt kannustivat myös muita joukkueita. 

Päivän loppuun palkittiin tsemppipelaajat joka joukkueesta ja kunniamaininnat menivät tällä kertaa: Vaahtokarkeissa Hennille, Toffeissa Netalle ja Tikkareissa Lyydialle.

ArVon F-pojat pääsivät ensimmäistä kertaa maistamaan lentopallon riemua turnauksen merkeissä lauantaina Keltakankaan liikuntahallilla yhdessä F-tyttöjen kanssa. Turnauksessa oli mukana kuusi joukkuetta, vierailevat tähdet tulivat Kuusamosta kolmen joukkueen voimin. Meidän pojat edustivat joukkueissa Alfa, Beeta ja Gamma. Alfa joukkueelle tuli kaksi peliä ja Beeta sekä Gamma ottelivat kolme peliä, kaikille sateli hienosti erä- sekä pelivoittojakin. Aistittavissa oli pientä jännitystä, riemua, ilon kiljahduksia ja onnistuneita suorituksia laajalla rintamalla. Peleissä nähtiin kovia syöttöjä, tiukkoja koppeja, tarkkoja passeja ja mahtavia palloralleja. Tästä on hyvä jatkaa Tammikuussa Kuusamoon ensimmäiselle vieraspelireissulle.

F-Pojat: Aapo Väänänen, Mikael Remsu, Eetu Mäkihannu, Lauri Muranen, Veeti Palokangas, Oliver Lähdesmäki, Waltteri Kultanen, Julius Rautionaho, Eeben Häyrynen

 

Lisää kirjoituksia