Nelli Rantanen yhdistää pelaamisen ja opiskelun Lapin AMK:ssa!

Naisten Mestaruusliigassa pelaava Nelli Rantanen opiskelee Lapin Ammattikorkeakoulussa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi. Ylöjärveltä kotoisin oleva Nelli asuu nyt kahdeksatta vuotta Rovaniemellä, väliin kuuluu myös vuosi Orivedellä.

Rovaniemellä opiskelu ja pelaaminen onnistuu helposti. ”Pelaaminen Mestaruusliigassa ja opiskelu samalla vaatii töitä, mutta onnistuessaan se on todella palkitsevaa.” Opiskelun ohessa Nellin päivään kuuluu yleensä kahdet treenit opiskelujen lisäksi. Ymmärrystä pelaamiselle tulee koululta, vaikka opinnot suoritetaan rauhallisempaan tahtiin kuin keskiverto opiskelija. Rovaniemellä opiskelun lisäksi Santasportin mahtavat puitteet luovat pelaajalle mahtavan paikan pelata lentopalloa.

”Olen ollut useammassa ammattikorkea koulussa ja Lapin AMK erottuu edukseen urheilijan näkökulmasta. Opettajat ovat joustavia ja asiantuntevia aineissaan. Koulun ja urheilun yhdistäminen jättää paljon vastuuta opiskelijalle/urheilijalle, jotta pysyy asioiden ja tehtävien tasalla. Oman urheilu-uran ohella olen halunnut pitää aina kiinni siitä, että minulla on tulevaisuudessa ammatti, josta nautin. Lapin AMK mahdollistaa minulle tämän.”

Opiskelu kuin myös pelaaminen Mestaruusliigassa vaatii paljon omatoimisuutta. Urheiluakatemiaan kuuluminen on tärkeä osa kokonaisuutta. Urheiluakatemian kautta saadaan käyttöön kaikki Santasportin tarjoamat palvelut urheilijan kehonhuoltoon. Käytössä on fysioterapeutti, hieroja sekä kylpylän kylmäkuuma allas, kuin myös psyykkinen valmentaja. Tämän kaiken löytää Santasportilta! Lisäksi isona plussana saman katon alta löytyy myös opiskelijaravintola, josta saa lounasta sekä päivällistä, joka helpottaa opiskelijan arkea paljon.

”Suosittelen kaikille Lapin AMK:ta mikäli mielessä urheilu-uran ja opintojen yhdistäminen.”

Lisää kirjoituksia