Pohjoisen taivaan alla, lentopalloverkkojen yllä!

E-juniorit ensimmäistä kertaa pelireissulla Kuusamossa! Aluesarja vauhdissa Kairatiellä!

15.10.2022 lauantaiaamuna Jätkänkynttilän sillan valo pilkotti Kemijoen sumun takaa haaleana, kun E-pojat lähtivät klo 7.00 turnausmatkalleen kohti Kuusamon Liikuntataloa. Kutilan Liikenteen bussin siniset ledivalot käytävän varrella syttyivät bussin lähtiessä matkaan ja loivat entistä mystisemmän tunnelman ensimmäistä vieraspelimatkaa varten pelaajien mieliin.

Hieman yli kahden tunnin ja noin sadanviidenkymmenen poron jälkeen bussin renkaat iskeytyivät Kuusamon Liikuntahallin parkkipaikalle, jonka jälkeen pelaajat lähtivät valmentajan johdolla vetreyttämään pohkeet auki aamulenkin muodossa. Happihyppyä pojat olisivatkin varmasti jaksaneet jatkaa pitempäänkin skuuttiparkin mäissä, mutta ensimmäiset ottelut pakottivat siirtymään sisätiloihin.

Joukkueista ensimmäisenä pelinsä aloittivat ArVon Komeetat. Komeettojen pelaajat Elias Lilja, Huugo Virsunen, Valo Hanhivaara sekä Eemeli Helenius aloittivat turnauspäivän ArVon E-tyttöjen Supereita vastaan. Pelin jälkeen pojat totesivat herrasmiesmäisesti, että ei se haitannut vaikka hävisivät, koska ArVo voitti 2-0.

ArVon E-poikien kaksi muuta joukkuetta aloittavat myös urakkansa turnauksessa myöhemmin, kun Salamat ja Revontulet syöksyivät Kemijoen tulvan lailla kentälle. Salamat iskivät palloa kenttään kokoonpanolla Alvari Asell, Riiko Hanhivaara, Aapo Juotasniemi sekä Eemeli Kairakari. Revontulissa kentällä loistivat Akseli Jokelainen, Kalle Juotasniemi, Eemeli Muranen ja Felix Tuominen.

Poikien keskinäinen ottelu olikin täynnä tunteita, onnistumisia sekä oppimista. Verkon läpi iloittiin ja taputettiin myös ”vastustajan” suorituksille.

Kaikki joukkueet pääsivät pelaamaan Kuusamon upean liikuntahallin kentillä kolme ottelua. Päivän parhaana antina pojat kertoivat, että syöttäminen oli kivaa ja kaveria sai kannustaa koko ajan. Päivän teesiksi oltiinkin otettu ”ilo ja onnistuminen”, jonka kautta myös kaikkien turnauksessa pelanneiden joukkueiden iloisimmat pelaajat palkittiin tsemppipalkinnoin. Päivän tsemppipelaajat:

Komeetat: Elias Lilja #20

Revontulet: Felix Tuominen #8

Salamat: Riiko Hanhivaara #14

Joukkueiden huolto- ja valmennusjoukoissa toimivat:

Komeetat: Jari Tuominen + Hanna-Mari Virsunen

Revontulet: Petri Jokelainen + Ville Muranen

Salamat: Tomi Juotasniemi + Mika Tuisku

 

Yhtenä voitokkaana asiana päivän jälkeen opittiin, että voitontanssia koko joukkueen kanssa voi myös hyppiä kesken ottelun, kun pallo tipahtaa ensimmäistä kertaa ikinä vastustajan kenttään omasta jatkopallohyökkäyksestä!

Erityistä kiitosta Arctic Volleyn pelaajille tuli myös Kuusamon Shellin työntekijöiltä, jotka sanoivat, että tämä porukka saa mielellään tulla uudestaankin heille syömään. Maukkaan lihapulla- ja perunamuussibuffetin jälkeen olikin hyvä hypätä jälleen Kutilan Liikenteen pehmeille penkeille ja aloittaa matka takaisin kohti Jätkänkynttilän liekkiä.

 

E-tytöt pääsivät matkaan kolmen joukkueen voimin. Kyseessä ensimmäinen turnausmatka tälle kauteen.

Superit, jossa pelasivat Siina, Iiri, Inna ja Olivia, näyttivät taas parastaan voittamalla kaikki turnauksen pelinsä, puhtaalla pelillä. Tuhoja tehtiin varsinkin tarkoilla syötöillä ja kenttää puolustettiin hyvin. Myös hyökkäyksissä käytettiin päätä, sijoittamalla niitä tyhjiin kohtiin vastustajan kentällä.

Supertytöt, Helmi La, Iina, Ellen ja Siiri, näyttivät kuinka turnauksen aikana omaa peliä voi kehittää. Ensimmäisessä pelissä vastustajan hankalat syötöt tuottivat vaikeuksia, mutta se herätti puolustusliikkumisen muihin peleihin. Tytöt onnistuivat syötöissään tänään upeasti ja se toikin melkein ensimmäisen voiton, 1-2 tappio jatkopalloilla.

Tähdet, Helmi Lo, Unna, Reihane ja Iiris, jatkoivat myös hyviä otteitaan ja yhden erän päähän jäi puhdas voittotili. Alku oli kankea mutta nopeasti peliin herättiin keskittymällä enemmän omaan tekemiseen. Joukkueen rohkeasta hyökkäyspelistä kertoo sen, että iskulyöntihyökkäyksiä tehtiin enemmän kuin koskaan.

Kaikkien tekemisessä näkyi ilo ja loppuun asti pelaaminen. Tytöt pysyivät sovitussa suunnitelmassa, keskittyen syöttöön ja pyrkivät rakentamaan peliä kolmen kosketuksen kautta.

Turnauksen lopussa palkittiin tsemppipelaajat, jossa kriteerinä oli iloinen asenne läpi turnauksen. Palkinnot meni Supertytöissä Iinalle, Supereissa Iirille ja Tähdissä Unnalle.

 

E-poikien Kingit-aluesarjajoukkue lähti lauantaiseen turnaukseen vain kolmen hengen rosterilla viime hetken sairastumisten vuoksi. Onneksi turnaus pelattiin Rovaniemellä, sillä yksi poika herätettiin aamu-unilta pelaamaan! Se ei kuitenkaan poikien menoa haitannut, vaan he jaksoivat painaa kolme peliä hienosti.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Muhos Volley, jolle kärsittiin 2-0 tappio. Toisesta pelistä tuli 2-0 voitto Osvasta ja viimeisestä pelistä tuli oikea taisteluvoitto 2-1 Oulun Kiskosta.

Ensimmäisen pelin syöttövirheet, kun saatiin vähenemään, niin peli otti selkeitä askeleita eteenpäin.

Joukkueessa pelasivat tänään Onni Hangasvaara, Juuso Impiö ja Topi Ikonen. Valmentajana toimi Juha Impiö.

 

Lisää kirjoituksia