Arctic Volley kaatoi JymyVolleyn selvästi 3-0

Arctic Volley – JymyVolley 3-0 (25–23, 25–22, 25–13)

305 katsojaa saapui Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi JymyVolleyn Kotimaailman isännöimässä ottelussa. Ennen ottelu Arctic Volley muisti Roosa Rautiota 100. liigapelin merkkipaalusta ja Miia-Maria Mäkikyrön maajoukkuesaavutuksia. Miia-Maria oli mukana U19 EM-joukkueessa saavuttamassa historiallista 8. sijaa ja NEVZA-kultaa!

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. Miia-Maria Mäkikyrö teki kolme pistettä ja pian tilanne olikin jo 7-1. Arctic Volley johti erän puoleen väliin asti kuudella pisteellä, kunnes Kaisa Jokisen johdolla Jymy kiri jo pisteen päähän, mutta Arctic Volley ei missään vaiheessa luovuttanut johtoaan. Miia-Maria Mäkikyrö lopetti Jymyn kirin ja ratkasi erän ArVolle 25-23.

Toinen erä alkoi Megan Vander Meerin kolmella pisteellä, mutta sitten kentälle tullut Ada Peuran ässällä Jymy siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Erä oli tiukka 16-17 tilanteeseen asti. Sen jälkeen ottelun hahmot Miia-Maria Mäkikyrö ja Megan Vander Meer löivät erän ArVolle 25-22.

Kolmannessa erässä JymyVolleyn energiat loppuivat. Ensimmäinen aikalisä JymyVolleylle tilantessa 10-2. JymyVolleyn Roosa Rajala tuli vaihdosta sisään, pelaten kauden ensimmäisen Mestaruusliiga-pelinsä. JymyVolley yritti tuplavaihdolla kiriä, mutta ArcticVolley oli päättäväinen ja vei erän lopulta 25-13 ja samalla koko ottelun 3-0!

Roosa Rautio, Arctic Volley: Mahtavalta tuntu pelata, kärsivällisyyttä vaatinut ja mahtava päästä pelaamaan kotiyleisön edessä ja joukkuekaverit teki pelaamisesta helppoa. Vastaanotto toimi, laiturit tappo palloa hyvin.

Netta Hyttinen, JymyVolley: Oma pelituntemus oli ihan hyvä. Huomaa, että matkustus painaa. Eilinen oli pitkä päivä. Jostain olisi pitänyt kaivaa lisäenergiaa. Viimeisessä erässä ei vaan saatu tapettua palloa. Hyökkäystehoja pitää saada paremmaksi seuraaviin peleihin.

Avo Keel, Arctic Volley: Neljäs peli noin viikkoon. Ylpeä tytöistä, että tälläinen suoritus onnistuu raskaan jakson jälkeen. Nurmo auttoi meitä kolmannessa paljon. Toivotaan, että päästään seuraaviin peleihin täydellä kokoonpanolla.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Häviö on aina häviö. Kotijoukkue pelasi hyvää torjunta-puolustusta. Tällä kertaa näin.

Arctic Volley – JymyVolley

3-0 (25–23, 25–22, 25–13)

Arctic Volley: Vander Meer 18/+12, Mäkikyrö 16/+9, Bruin 8/+3

JymyVolley: Valkonen 10/+2, Hyttinen 9/+3, Salminen 7/+1

Ässät 5-5, syöttövirheet 7-4, torjunnat 11-4, hyökkäys% 40–23, vastaanotto% 56–39