Arctic Volley kohtaa Pölkky Kuusamon seurahistoriansa ensimmäisissä pudotuspeleissä

Arctic Volley aloittaa seurahistoriansa ensimmäiset pudotuspelit tulevana keskiviikkona, kun Arctic Volley kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittajan Pölkky Kuusamon. Edellisen kerran rovaniemeläisjoukkue on ollut pudotuspeleissä, oli kaudella 2016–2017, kun WoVo kohtasi myös silloin Pölkky Kuusamon puolivälierissä. Silloin Pölkky Kuusamo oli vahvempi voitoin 3–2. WoVo olisi ollut myös kaudella 2019–2020 pudotuspeleissä, mutta koronan takia kautta ei pelattu loppuun saakka. WoVon paras sijoitus oli neljäs sija kaudella 2014–2015.

Puolivälierien ohjelma:

KE 13.3. klo 18:30 Pölkky Kuusamo – Arctic Volley
PE 15.3. klo 18:30 Arctic Volley – Pölkky Kuusamo
SU 17.3. klo 17:00 Pölkky Kuusamo – Arctic Volley

Tarvittaessa
TI 19.3. klo 18:30 Arctic Volley – Pölkky Kuusamo
TO 21.3. klo 18:30 Pölkky Kuusamo – Arctic Volley

Puolivälieräsarja on kolmesta voitosta poikki.

 

Arctic Volley lähtee pudotuspeleihin runkosarjan sijalta 8. 27 otteluun 10 voittoa runkosarjassa takasivat Arctic Volleylle paikan pudotuspeleissä. Arctic Volleyn joukkueesta kymmenen parhaan pisteentekijän joukkoon pääsivät Lisa Jaunet, joka oli kuudes sekä Sarah Glynn, joka oli yhdeksäs. Glynn oli myös yhdeksäs ässätilastossa. Joukkueen keskitorjujat Eveliina Smolanderin johdolla olivat Arctic Volleyn parhaimpia torjujia runkosarjassa. Taylor Horsfall oli vastaanottoprosenttitilastoissa runkosarjan viidenneksi paras. Rovaniemeläiskasvatit Roosa Rautio ja Neea Tasala pyörittävät ArVon peliä. Myös viime kaudella vahvasti pelannut Miia-Maria Mäkikyrö on palannut pelikentille loukkaantumisten jälkeen.

Pölkky Kuusamo voitti runkosarjan häviten vain yhden pelin 27 ottelusta ja menettäen pisteitä vain neljässä ottelussa koko kaudella. Kreikkalaisvalmentaja Sotiris Gkotsiksen luotsaama joukkue on kokenut kauden mittaan loukkaantumishuolia, kun Lexi Pollard ja Carlyle Nusbaum ovat olleet runkosarjan lopun pois pelikentiltä. Silti suomalaispassarikaksikko Joanna Kallinen ja Sofia Lehto ovat päässeet pyörittämään peliä vahvojen hyökkääjien kautta, kun Erin Shomaker, Makenzie Harris sekä helmikuun kuukauden tekijäksi valittu Madeline Palmer löytyvät laidoilta. Lisäksi keskipelaajat Bettina Yli-Sissala ja Amiya Jones ovat pelipaikoillaan sarjan parhaimistoa. Liberona joukkueen puolustusta pyörittää Juulia Jäppinen, joka on täyttänyt hienosti Sanna Häkkisen paikan Pölkyn takakentällä.

Pölkky Kuusamo vei runkosarjassa kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset 3–0. Edellisen kerran Arctic Volley on voittanut kuusamolaiset, tapahtui viime kaudella, kun ArVo oli suoraan 3-0 vahvempi Santasportilla. Vaikka joukkueet löytyivät eripäistä sarjataulukkoa runkosarjassa, on vastakkain ainoat Mestaruusliigajoukkueet, jotka eivät hävinneet runkosarjassa viidettä erää. Keskiviikon peliin on lähdössä fanibussi. Lisätietoja fanibussista osoitteessa: https://arcticvolley.fi/ennakot-ja-raportit/fanibussi-kuusamoon-ke-13-3/

Arctic Volleyn playoff-kausikortit ovat nyt myynnissä! Play-off kausikortilla pääset kaikkiin Arctic Volleyn pudotuspelien kotiotteluihin. Kausikortit pääset ostamaan osoitteesta: https://www.lippu.fi/artist/arctic-volley/arctic-volley-playoff-kausikortti-2023-2024-3498377/

 

Arctic Volleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen:

Koko joukkue odottaa innolla, että päästään kevään huipentumaan, eli pudotuspelien alkuun. Meillä on pari päivää aikaa hioa meidän peliämme timanttisempaan kuosiin ja ollaan varmasti valmiina, kun keskiviikkona tuomari ensimmäisen pallorallin päästää liikkeelle. Toivottavasti niin keskiviikkona ja sunnuntaina Kuusamoon kuin myös tietenkin perjantaina Santasportille saadaan sellainen yleisön tuki, että meillä on seitsemän pelaajaa kentällä. Joukkue saa paljon energiaa yleisöstä, joten toivon, että yleisö tulee paikan päälle pitämään kovaa mekkalaa.

 

Arctic Volleyn kapteeni Eveliina Smolander:

Aivan huikeaa aloittaa Arvon historian ensimmäiset playoff-pelit! Kevät ja playoffit ovat urheilijan parasta aikaa. Vastus on kova, mutta mikään joukkue ei ole kuolematon. Pudotuspeleissä jokainen yksittäinen peli on tärkeä ja olemme valmistautuneet haasteeseen hyvin. Nyt toivomme myös yleisön löytävän katsomoihin nauttimaan playoff-keväästä ja kannustamaan Arvo kohti välieräpaikkaa!

Lisää kirjoituksia