Arctic Volley naisten 2-joukkue päätti alkusarjan voittoon

ArVon 2-joukkue pelasi naisten 2-sarjan viimeisen alkusarjan ottelunsa Kairatien liikuntasalissa sunnuntaina. Vastaan asettui lohkon toisen sijan jo varmistanut Haukiputaan Heitto.

Ottelussa oli Arctic Volleylle vielä panosta sillä puhtaalla voitolla lohkon kolmas sija olisi saavutettavissa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen puhtaassa komennossa aina erän loppumetreille asti, kunnes Heitto yhtäkkiä löysi uuden vaihteen peliinsä ja ArVon hyökkäystehot laskivat. HaHe kiristi tilanteen 24-24 ja jatkopalloille, mutta kotijoukkue kesti ja vei erän nimiinsä. Kuitenkin pelin jatkon teki hankalaksi joukkueen passarin Juulia Järvisen loukkaantuminen toiseksi viimeisessä pallossa.

Toisen erän alku meni kotijoukkueelta hieman ohi, kun vierailijat ottivat heti alussa 2-7 johdon, mutta heti tämän jälkeen ArVo sai pelistä kiinni ja tasoitti tilanteen 10-10 ja meni sen jälkeen menojaan erävoittoon.

Kolmas erä olikin sitten toisen erän vastakohta. Hyvän alun jälkeen peliin tuli paljon helppoja virheitä, jotka siivittivät vierailijat erävoittoon. Neljäs erä jatkoi samaa kaavaa kuin kolmannen erän loppu ja ratkaisu siirtyi viidenteen erään. ArVo pystyi tasaisen viidennen erän kääntämään lopussa ja samalla ottelun nimiinsä.

– Olen ylpeä joukkueesta, kuinka hyvin pystytään käsittelemään joukkuekaverin loukkaantuminen, ja ottamaan voitto kolmannen ja neljännen erän korpivaelluksen jälkeen. Pelissä kyllä nähtiin kauden parasta ja ei niin parasta peliä joukkueelta, huokaili valmentaja Mikko Kujanpää pelin jälkeen.

Otteluisäntä Lapin Kuntoutus Oy palkitsi parhaina pelaajina kotijoukkueelta Unna Eteläisen, ja Hahelta Milla Makkosen. Onnistumisia saatiin nuorella joukkueella ilman liigapelaajien apuja laajalla rintamalla. Yleisöäkin oli sen verran paikalla että kotijoukkue sai äänekästä kannustusta.

Ihan kelpo esitys, mutta 3 pisteen voittokin olisi ollut mahdollista kaivaa. Pystyttiin kuitenkin sopeutumaan olosuhteisiin hyvin ja etenkin 1.kosketus oli hyvää. Pelirohkeutta on vielä mahdollista parantaa jatkossa, summasi Unna Eteläinen pelin kulkua.

Ensi viikolla selviää, miten jatkuu 2-sarjan pelit joulutauon jälkeen.