Arctic Volley palaa voittokantaan Plokin kustannuksella

Arctic Volley – LiigaPloki 3–1 (25-19 / 25-13 / 20-25 / 25-20)

251 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Arctic Volley kohtasi LiigaPlokin Santasportilla. Lähiaikoina päävalmentajaa vaihtanut LiigaPloki lähti hakemaan toista voittoaan uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun taas Arctic Volley halusi 5 ottelun tappioputkesta eroon.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue aloitti vahvalla syötöllä. Neljä ässää heti ensimmäiseen 15 palloon ja Arctic Volley olikin jo karkuteillä. Arctic Volley ei missään vaiheessa lopettanut menoaan ja Lisa Jaunetin sekä Ella Peltomaan johdolla Arctic Volley ottikin erän itsellensä selvästi 25-19.

Toisessa erässä peli alkoi tasaisemmin. Emma Elliksen johdolla LiigaPloki siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa, kun Ellis löi tilanteeksi 4-5 vieraille. Ilo ei palloa pidempään kestänyt. Jenni Jantunen sekä Larissa Isokääntä käänsivät pelin nopeasti kotijoukkueelle ja pian eroa olikin jo 5 pistettä kotijoukkueen hyväksi. Lopulta Sarah Glynnin lyönnillä erä ArVolle 25-13 ja samalla ensimmäinen sarjapiste jäi Rovaniemelle.

Pitkän tauon ja pullakahvien jälkeen nähtiin samaa mihin jäätiin toisessa erässä. Tasaisen erän alun jälkeen ArVo nosti eron jälleen viiteen pisteeseen ja näytti olevan menossa kohti 3-0 voittoa. Heti viiden pisteen eron saamisen jälkeen alkoi heikko hetki Arctic Volleylla. 15-11 tilanteen jälkeen seuraavan rovaniemeläishyökkäyspiste nähtiin vasta tilanteessa 20-24. Tämä ei kuitenkaan auttanut, kun Oona Rasinperä löi lopulta erän pihtiputaalaisille 20-25.

Sisuuntunut Arctic Volley nähtiin neljännessä erässä. Tasaisen erän alun jälkeen Sarah Glynnin ja Lisa Jaunetin pisteillä Arctic Volley otti itselleen neljän pisteen kaulan ja ei antanut armoa missään vaiheessa. Arctic Volleyn virheetön erän loppu mahdollisti Arctic Volleylle erävoiton ja samalla tärkeät kolme pistettä.

Aliisa Kähkölä, LiigaPloki:

Kyllä pahalta tuntuu, lähdetään etsimään ratkaisuja. Tiedettiin, että ArVo pelaa kovaa. Uusia asioita on tullut, mutta sen taakse ei voi enää mennä.

Roosa Rautio, Arctic Volley:

Hyvältä tuntuu ja helpotus tuntuu myös. Meille tärkeä voitto. Vahvat ja tasaiset 3,5 erää meiltä, pieni notkahdus kolmannessa erässä, mutta yleisesti tasainen peli ja pakko olla ylpeä joukkueesta.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

Tulosten valossa ei ole hyvä startti, mutta prosessi on käynnissä. En halua muuttaa kaikkea Kimin aloittamaa, mutta haluan ajaa omat asiani mukaan peliimme. Arctic Volley pelasi hyvin niin kuin oletin ja kahden hävityn erän jälkeen vaikea kääntää peliä. Aloitettiin huonosti, muutettiin hieman ja parani, mutta se ei riittänyt.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:

Roosa summasi pelin hyvin. 3,5 erää hyvin, kolmannessa pieni musta hetki. LiigaPloki pelasi hyvin ja oltiin kurinalaisia. Jos annetaan kaverille noin vähän pisteitä, niin on vaikeaa voittaa täällä.

 

Arctic Volley – LiigaPloki 3–1 (25-19 / 25-13 / 20-25 / 25-20)

Arctic Volley: Jaunet 20/+15, Glynn 18/+14, Isokääntä 12/+2

LiigaPloki: Ellis 18/+9, Rasinperä 11/+2, Kähkölä 8/+7

Ässät 5-3, syöttövirheet 6-9, torjunnat 12-8, hyökkäys% 39-32, vastaanotto% 51-44

MVP:t

LiigaPloki: Anna Mebus

ArVo: Roosa Rautio

ProLibero

Arctic Volley: Taylor Horsfall

Yleisömäärä: 251

Otteluisäntä: Santasport

Lisää kirjoituksia