Arctic Volleylle ensimmäinen kiinnitys liigakarsinnoissa

Arctic Volley – JymyVolley 3-0 (25-21 / 25-21 / 25-15)

258 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Nurmon JymyVolley saapui Santasportille naisten Mestaruusliigan liigakarsintojen 1.kierroksen ensimmäiseen otteluun. Ottelusarjan teema on selvä. Ottelusarja on kolmesta voitosta poikki. Voittajan kausi päättyy sarjapaikan varmistamiseen.

Ensimmäisessä erässä Arctic Volley otti vahvan alun, kun Serena Bruin otti torjunnallaan tilanteeksi 5-2. Nurmo kuitenkin kiri kiinni ja meni johtoonkin jo 9-10. JymyVolleyn virheillä ja Miia-Maria Mäkikyrön pisteillä ArVo kuitenkin otti johtoa itselleen. Lopulta hakkurina aloittaneen Nelli Rantasen kahdella pisteellä erä ArVolle 25-21.

Toinen erä oli tasainen. Erän johtotilanne vaihteli erän loppuun saakkaa. Erän alussa nähtiin kuitenkin ikävä loukkaantuminen, kun Serena Bruin loukkasi nilkkaansa. Kara Inskip ja Miia-Maria Mäkikyrö päätti, että erää ei anneta JymyVolleylle ja lopulta Mäkikyrön ässällä erä 25-21 ArVolle!

Pitkän tauon ja pullakahvien jälkeen Arctic Volley päätti, että he haluavat ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjaan. Paula Neciporuka ja Miia-Maria Mäkikyrö hyökkäyksillään ja ässillään veivät Arctic Volleyn jo 13-7 johtoon. Lopulta Kara Inskipin ässällä ottelu 3-0 Arctic Volleylle.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley: Hyvä peli ja päästiin pelaamaan omalla tasolla. Peli näytti siltä, mitä treenattu.

Riikka Valkonen, JymyVolley: Vastustaja oli parempi monella osa-alueella. Katse pitää kääntää huomiseen nopeaa. Kaisa pelasi hienosti ja puolustettiin, mutta ei saatu tapettua palloa.

Avo Keel, Arctic Volley: Ei annettu vastustajalle mahdollisuuksia millään osa-alueella. Pelattiin erittäin tasaisesti. Serena on ihmeparantuja, joten katsotaan miten mukana. Pelaajat tulivat hienosti vaihdosta sisään.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Nihkeä fiilis. Uskoin, että oltaisiin paremmin pystytty haastamaan. Kaksi ensimmäistä erää oli tiukkoja eikä pystytty lopussa pelaamaan hyvin. ArVo pelasi tasaisesti ja pelin laatu ei loukkaantumisesta huolimatta heillä tippunut.

Arctic Volley – JymyVolley

3-0 (25-21 / 25-21 / 25-15)

Arctic Volley: Mäkikyrö 19/+10, Neciporuka 11/+6, Inskip 9/+7

JymyVolley: Valkonen 14/+7, Jokinen 10/+10, Radonjic 9/+3

Ässät 5-2, syöttövirheet 5-6, torjunnat 5-7, hyökkäys% 40-34, vastaanotto% 55-32