Arctic Volleylle ensimmäinen kiinnitys liigakarsintojen toisella kierroksella

Arctic Volley – Joen Juju 3-0 (25-16 / 25-11 / 25-9)

306 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Joen Juju Joensuusta saapui Santasportille naisten Mestaruusliigan liigakarsintojen 2.kierroksen ensimmäiseen otteluun. Ottelusarjan teema on selvä. Ottelusarja on kolmesta voitosta poikki. Voittajan kausi päättyy sarjapaikan varmistamiseen. Häviäjän kohtalona on sarjapaikka naisten 1-sarjassa ensi kaudelle.

Ensimmäisessä erässä Joen Juju aloitti vahvasti ja näytti, miksi he kuuluvat liigakarsintoihin naisten 1-sarjan voittajana. Juju oli jo neljästi kahden pisteen johdossa ensimmäisen erän aluksi. Kara Inskip kuitenkin löi pisteen kotijoukkueelle tilanteessa 12-10 ja Juju käytti tilanteessa ensimmäisen aikalisän. Tämän jälkeen Arctic Volley ei enää luovuttanut johtoa Jujulle koko loppuottelussa. Lopulta Kara Inskipin torjunnalla erä Arctic Volleylle 25-16.

Toinen erä oli jatkoa ensimmäiselle erälle. Arctic Volleyn syöttö toimi mahtavasti ja erän ensimmäiseen 16 palloon kotijoukkue syötti 5 ässää ja karkasi Joen Jujun ulottumattomiin. Arctic Volleyn hyökkäys oli myös tappavaa tehden vain yhden virheen koko erään. Lopulta toinen erä Arctic Volleylle 25-11.

Pitkän tauon ja pullakahvien jälkeen Arctic Volley päätti, että he haluavat ensimmäisen kiinnityksen ottelusarjaan. Megan Vander Meer löi Arctic Volleyn jo 7 pisteen johtoon 10-3 tilanteessa. Tämän jälkeen Arctic Volley alkoi kierrättämään pelaajiaan ja lopulta Serena Bruin löi vastapallon rataan ja tilanteeksi 25-9 ja ensimmäinen kiinnitys ArVolle.

Roosa Rautio, Arctic Volley: Hyvä fiilis voitosta. Vaikea alku, kun ei tiedetty kaverista mitään. Meni aikansa, että saatiin juonesta kiinni. Hyökkäyksessä voitettiin. Huomenna on kovempi peli.

Jonna Kaverinen, Joen Juju: Hyvät fiilikset, vaikka häviö. Rankka viikonloppu alla ja tänään matkustettiin paikalle. Syöttö-vastaanotossa hävittiin. Huomenna paremmat jalat.

Jukka Mäkihannu, Arctic Volley: Tasainen pelaaminen ensimmäisestä pallosta viimeiseen. Jokainen pelaaja, joka oli kentällä, teki esimerkillisesti juuri sen mitä pyydettiin. Alku oli hankala ja tunnusteleva, kun päästiin juonesta kiinni, niin peli rentoutui.

Janne Korkalainen, Joen Juju: Alkuun oli hyvää omaa peliä. En tiedä alkoiko tytöillä jalka painamaan. Ottelusarja ei ratkea siihen, että tullaanko tänään vai eilen. Ollaan altavastaajia. Lähdetään tuulettamaan joka pistettä ja voittamaan joka pistettä.

Arctic Volley: Mäkikyrö 13/+10, Neciporuka 12/+12, Vander Meer 12/+10

Joen Juju: Kuosmanen 7/+4, Vasarainen 6/+2, Hämäläinen 5/-2

Ässät 8-0, syöttövirheet 5-7, torjunnat 8-5, hyökkäys% 45-26, vastaanotto% 58-19