Arctic Volleylle ensimmäinen voitto Mestaruusliigassa!

Arctic Volleyn ensimmäinen Mestaruusliiga-voitto tuli vahvalla esityksellä, kun LP-Vampula jäi Arctic Volleyn jalkoihin 317-päisen yleisön edessä Santasportilla.

Arctic Volley avasi ottelun pirteästi. Miia-Maria Mäkikyrön kahdella torjunnalla sekä LP-Vampulan virheiden avittamana LP-Vampula oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 15-8. Nelli Rantanen löi tilanteeksi 18-9 ja LP-Vampula vaihtoi kentälle passariksi Nanna Talvitien Lotta Kukkosen tilalle. Heti ensimmäisessä pallossa vaihdon jälkeen Arctic Volleyn passari Roosa Rautiolla meni nilkka ja Arctic Volley oli myös pakotettu tekemään passarivaihto, kun Neea Tasala asteli kentälle. Megan Vander Meer kuitenkin löi pallon kenttään ja erän Arctic Volleylle 25-18.

Arctic Volleylla passarin vaihto ei näkynyt ja vahva ote jatkui toiseen erään. Neea Tasalan ennakkoluuloton passipeli yhdistettynä Serena Bruin hyökkäyksiin ja torjuntoihin pakottivat taas LP-Vampulan käyttämään molemmat aikalisät tilanteeseen 14-6 mennessä. Arctic Volley piti tasonsa läpi erän ja erä ArVolle 25-17.

Pitkän tauon kahvit oli juotu ja LP-Vampula tuli sisuuntuneempana kentälle. Tilanteessa 10-11 Arctic Volley oli pakotettu ottamaan ottelun ensimmäinen aikalisä. Erä oli tasainen loppuun asti, kunnes ArVo nappasi 22-22 tilanteessa olleen aikalisän jälkeen ohjat käsiin Paula Neciporukan johdolla. Miia-Maria Mäkikyrön johdolla erä ArVolle 25-23 ja ottelu 3-0.

Neea Tasala, Arctic Volley: Jännitti aika paljon, eihän sitä ikinä toivo, että tuolla lailla käy. Roosa on kuitenkin meidän kapteeni, niin isot saappaat täyttää. Joukkuekaverit autto hyvin siinä, niin oli sitä kautta helppo tulla kentälle. Kiva, että päästään huomenna heti jatkamaan.

Kristiana Petrova, LP-Vampula: Ei hyvää peliä. Tehtiin paljon virheitä. Vaikea löytää peliin rytmiä, koska Arctic Volley puolusti niin hyvin. Tehtiin paljon virheitä ja ei puolustettu. Huomenna pitää parantaa joka osa-alueella

Avo Keel, Arctic Volley: Peli oli laitapeli painoitteista, olisin itse kaivannut meille enemmän keskipeliä, mutta en lähtenyt tälläisessä tilanteessa passaria painostamaan, 3-0 voitto tärkein. Huomenna taas uusi koitos.

Ziga Kos, LP-Vampula: Onnittelut Arctic Volleylle ansaitusta voitosta. Tuntuu, että toistan itseäni kokoajan. Menetetään kokoajan keskittyminen samoissa asioissa. Kaksi ensimmäistä erää oli vastustajalle aivan liian helppoa. Jos tehtiin jotain oikein, niin sitten toinen osa-alue oli huono. Torjunnassa jäätiin paljon jälkeen. Tämä peli tulee unohtaa.

Arctic Volley – LP-Vampula

3-0 (25-18, 25-17, 25-23)

Arctic Volley: Neciporuka 13/+10, Rantanen 12/+9, Vander Meer 12/+8

LP-Vampula: Seikkula 11/+7, Petrova 11/+1, Stanchulova 10/+2

Ässät 2-2, syöttövirheet 9-10, torjunnat 12-3, hyökkäys% 42–34, vastaanotto% 43–32