Arctic Volleylle tärkeä voitto viidessä erässä!

Arctic Volley – LiigaPloki 3-2 (22-25 / 25-19 / 25-19 / 18-25 / 15-11)

524 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun LiigaPloki saapui Santasportille Rovaniemen K-Markettien isännöimään otteluun.

Ensimmäisessä erässä Arctic Volley otti johdon erän alussa ja piti johdon tasaisessa sideout-pelissä. Arctic Volley pakotti LiigaPlokin aikalisään erän lopulla, kun Arctic Volleyn libero Taylor Horsfall löi pisteiksi 20-16. Tämän jälkeen LiigaPloki heräsi. Dariana Hollingsworthin johdolla erä LiigaPlokille 22-25.

Toisessa erässä Arctic Volley oli alussa vaisu. LiigaPloki otti johdoksi jo 11-15 erän puolessa välissä. Tämän jälkeen ArVo heräsi. Pian tilanne oli jo 16-16 ja sen jälkeen ArVo ei jarrutellut ja Paula Neciporukan johdolla tasoittivat pelin luvuin 25-19

Pitkän tauon ja pullakahvien jälkeen ArVo jatkoi mihin toisen lopetti. Paula Neciporukan lyönnillä Plokille aikalisä tilanteessa 10-7. Megan Vander Meerin hienolla rajalyönnillä tilanteeksi 15-10. Ploki kuitenkin palasi peliin ja ArVo käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 18-15. Toisen aikalisän jälkeen ArVo paransi peliään. Lopulta erä ArVolle 25-19.

Neljännen erän Ploki aloitti vahvasti. Tilanteessa 0-5 ArVo otti ensimmäisen aikalisän. Avo Keel onnistui herättämään ArVon, ja tilanteeksi saatiin jo 11-11. Sen jälkeen Ploki lisäsi tempoa ja ArVon toinen aikalisä 11-14. Ploki otti jo eroa ArVoon, mutta Serena Bruinin hyökkäyksillä Ploki pakotettiin aikalisään tilanteessa 15-20. Erä kuitenkin Plokille 18-25.

ArVo aloitti viidennen erän voimalla ja Kim Buchwald oli pakotettu aikalisään tilanteessa 4-0. LiigaPloki sai ensimmäisen pisteen tilanteessa 7-1. Toinen aikalisä Plokille tilanteessa 9-1. Tämän jälkeen Ploki alkoi nousta mukaan peliin. ArVo ottikin aikalisän tilanteessa 11-7. Lopulta ArVo puristi itsensä kasaan ja vei ottelun 3-2, viimeisen erän päättyessä 15-11.

Emilia Joensalo, LiigaPloki

Peli oli vuoristorataa kuten koko kausi on ollut. Hyvän jakson jälkeen tulee floppijakso, minkä seurauksena ollaan pitkällä takamatkalla. Peli oli epätasaista. On ollut melkoinen ”nitrosarja”. Pudotuspelipaikkaa tavoitellaan. Jokainen piste on tärkeä. Jokaisesta pisteestä taistelemme henkemme edestä.

Roosa Rautio, Arctic Volley

Vuoristorataa oli meidänkin pelimme. Otamme pisteitä ja yhtäkkiä peli kääntyy päälaelleen. Hyvä peli oli tänään varsinkin yleisölle, kun oli pitkiä palloralleja. Kaksi peliä jäljellä. Tavoittelemme lisää pisteitä.

Kim Buchwald, LiigaPloki

Tämä oli meidän kautemme pähkinänkuoressa. Oli ylä- ja alamäkiä. Mukavampaa on, kun on tapahtumia, emmekä ole tasaisen harmaa joukkue. ArVo ansaitsi voiton tänään. Viimeisissä peleissä haastamme kärkijoukkueet ja taistelemme pisteistä ja voitoista.

Avo Keel, Arctic Volley

Onnistuimme hyvin lukemaan LiigaPlokin hyökkäyspeliä. Se oli voiton avain tänään. Hollingsworthin ja Luxin isoja hyökkäyksiä emme saaneet hyvin kiinni. Hyvä torjuntapeli ja ennen kaikkea hyvä taistelu. Tarvitsemme pisteitä vielä.

Arctic Volley: Vander Meer 22/+17, Neciporuka 21/+8, Mäkikyrö 18/+14

LiigaPloki: Hollingsworth 32/+27, Tikka 15/+12, Lux 15/0

Ässät 7-6, syöttövirheet 7-12, torjunnat 15-13, hyökkäys% 39-41, vastaanotto% 38-40