ArVo 2 jatkaa voittoputkessa naisten 2-sarjassa

Arctic Volley naisten 2-joukkue pelasi viikonloppuna alemman jatkosarjan ensimmäiset kotiottelunsa. Lauantaina vastaan asettui Team AK Alahärmästä ja sunnuntaina Nurmon Jymy TK.

ArVo2 – Team AK  3-1 (25–19, 22–25, 25–17, 25–14)

Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta nihkeästi. Hyökkäyksissä ruuti oli vähän märkää ja muutama virhe ja vieraat pääsivät muutaman pisteen johtoon. Varsin nopeasti ArVo sai pelistään kiinni ja otti erän komentoonsa erän puolessa välissä. Erän loppu meni molempien joukkueiden virheillessä kilpaa, mutta se riitti kotijoukkueelle ensimmäisen erän voittoon.

Toisessa erässä ArVon hyökkäyspeli parani ja saikin erän alkuun jo muutaman pisteen etumatkan. Erän puolen välin jälkeen AK sai pelistään kiinni ja ArVolla peli lähtikin kulkemaan väärään suuntaan ja yhtäkkiä vieraat johtivatkin 18-22. ArVo tuli vielä kerran tasoihin, mutta ei pystynyt kampeamaan ohi ja vieraat veivät toisen erän.

Kaksi seuraavaa erää olikin ArVon hallussa heti niiden alusta alkaen eikä vieraille annettu toisen erän jälkeen mahdollisuuksia taistella voitosta. Näin ArVolle ensimmäisestä kotipelistä voitto.

Ottelun parhaina otteluisäntä K-supermarket Ivalo palkitsi joukkueiden parhaat pisteidentekijät

ArVo2: Noora Kallinen (18 pst)

Team AK: Julia Rantala (15 pst)

ArVo2 – NJ/TK 3-0 (25–15, 25–23, 25–23)

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin yksipuolinen. Varsinkin erän alussa ArVo syötti ja hyökkäsi vahvasti eikä Jymy saanut missään vaiheessa erää oikein pelistään kiinni. Erän loppu oli tasaisempi, mutta erän alussa hankittu johto ei kaventunut. ArVolle ensimmäisestä erästä selvä voitto.

Toisen erä olikin sitten liian hyvän ensimmäisen erän jälkeen sitten jotain muuta. Jymyn peli parani eikä ArVo oikein pystynyt vastaamaan tähän. Ensimmäinen aikalisä kotijoukkueelle jouduttiin ottamaan jo 1-5 tilanteessa. Pikku hiljaa ArVo tämän jälkeen lähti kuromaan eroa kiinni ja saikin tilanteen tasoitettua ja kävikin 16-15 johdossa. Tästä ei Jymyä saatu horjutettua, vaan se ottikin 16-20 johdon. Eipä kotijoukkuekaan tästä lannistunut, vaan otti seuraavat neljä peräkkäistä pistettä kotijoukkueelle ja tilanne oli tasan. Ratkaisuhetkillä vieraat sortuivat virheisiin, mikä siivitti kotijoukkueen toisen erän voittoon.

Kolmas erä noudattikin toisen erän kaavaa. Jymy otti hyvän startin alkuun. ArVo sai tasoitettua erän puolessa välissä, mutta sen jälkeen Jymy otti uudestaan muutaman pisteen johdon. Erän loppupuolella ArVo pystyi kiristämään jälleen peliä, jolla se kampesi väkisin ohi erän ja ottelun voittoon.

Otteluisäntä SportaPost palkitsi parhaina pelaajina

ArVo2: Elle Eteläinen

NJ/TK: Julia Peura

– Lauantain pelissä olimme toisen erän loppua lukuunottamatta hyvin pelin päällä, mutta paljon huolimattomuusvirheitä meidän peli sisälsikin. Neljännessä erässä saatiin vasta voittava tunne pelistä. Ennen sitä oli hiljaista ja virkamiesmäistä, tuumi valmentaja Mikko Kujanpää.

– Sunnuntain pelille olikin loppujen lopuksi huono, että ensimmäinen erä oli meille liian helppo. Liiallinen mukavuuden tunne lopetti työnteon, mikä näkyi ennen kaikkea puolustuspelissä. Onneksi meidän riittävä perustaso riitti erän loppujen ratkaisupaikoissa kääntämään muutoin kehnot erät meille. Siihen pitää olla tyytyväinen, että kelkkaa pystyttiin kahdesti kääntämään.

Kiitos viikonlopun otteluisännille K-supermarket Ivalolle ja Sportapostille palkinnoista ja kiitos kotiyleisölle kannustuksesta.

Tulevana sunnuntaina käydään naisten joukkueella viimeisellä reissulla Pihtiputaalla. Jatkosarjan viimeinen peli pelataan kotona 19.3.

Joukkuekuvassa sunnuntain joukkue: edessä vasemmalta Elle Eteläinen, Juulia Järvinen, Sofia Aholainen ja Nea-Maria Mikkola, takana vasemmalta valmentaja Petri Keskitalo, joukkueenjohtaja Susanna Järvinen, Katri Siivikko, Eve Hietala, Inka Keskitalo, Iia Keskitalo, Unna Eteläinen, Anni Pohjanen, Noora Kallinen sekä päävalmentaja Mikko Kujanpää.