Johanna Lehtonen Arctic Volleyn fysiikkavalmentajaksi

Johanna Lehtonen tulee niin ikään mukaan seuran toimintaan. Hän tulee toimimaan edustusjoukkueen- ja D-A -ikäisten junioreiden fysiikkavalmentajana. Näin koko perhe tulee mukaan Arctic Volleyn toimintaan!

”Olemme tiedostaneet, että jos haluamme ottaa seuraavan askeleen fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä on suuri etu, jos seuralla on oma fysiikkavalmentaja. Myös Johannalle on tehty kolmivuotinen sopimus ja lisäksi optio vielä kahdesta lisävuodesta. Pidempiaikainen yhteistyö mahdollistaa sen, että pystymme käynnistämään kehityshankkeen fysiikkavalmennuksen vaikutuksista ja arvioimaan tuloksia niitä nyt ihan eri tavalla. Odotamme todella suurella innolla mitä Johanna saa aikaan, toteaa Jolanki.”

”Tuntuu hyvältä paluu takaisin mistä meidän yhteinen tarina alkoi ja oma rakkaus lajia kohtaan syttyi. Olen myös Lapin tyttönä iloinen, että elämä kuljettaa meidän perheen takaisin pohjoiseen ja saamme kasvattaa meidän perheen pienintä siinä ympäristössä. On todella hienoa, että seura haluaa kehittää pelaajia yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti ja haluan tehdä sen eteen oman parhaani. Olosuhteet Rovaniemellä ovat pelaajien kehittymisen kannalta erinomaiset, joten on mielekästä päästä toteuttamaan valmennusta siinä ympäristössä. Haluan omalta osaltani olla luomassa pelaajille yhdessä muun valmennustiimin ja seuran kanssa turvallisen ja ammattimaisen ympäristön harjoitella ja pelata lentopalloa. Ympäristön, jossa huomioidaan hyvin yksilölliset kehityskohteet ja tuetaan pelaajien hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Toivon että pystymme yhdessä luomaan etenkin kotimaisille pelaajille houkuttelevan ympäristön kehittyä kohti huippua.

Arctic Volley vaikuttaa seurana isolta perheeltä, joka on kahden perinteikkään seuran ”uusioperhe” ja varmasti uuden kehityksen alkutaipaleella. On tärkeää, että Lapin alueella on seura, joka mahdollistaa lentopallon harrastamisen kaikissa ikäluokissa ja tarjoaa myös polun nuorille huippulentopalloa kohden sekä Rovaniemen, että muiden Lapin kuntien alueelta. Tulen vastaamaan yhteistyössä muiden seuran juniorivalmentajien kanssa junioreiden fysiikkavalmennuksen kehittämisestä ja valmennuksesta. On hienoa, että seura ymmärtää, että nuorten pelaajien fysiikan kehittäminen on tärkeää alusta asti. Haluan olla omalta osaltani luomassa harjoittelukulttuuria, jossa fysiikkaharjoittelu on luonnollinen ja hauska osa lentopalloa ja tukee varmasti myös muissa elämän osa-alueilla nuorten jaksamista. Parempi terveys, kehonhallinta, koordinaatio ja muiden lentopallossa tarvittavien fyysisten ominaisuuksien kehittäminen tukee lajiharjoittelua. Enemmän terveitä harjoituspäiviä ja laadukkaampia harjoituksia mahdollistaa yksilöiden ja sitä kautta myös joukkueiden paremman kehittymisen. Nousujohteinen harjoituspolku myös mahdollistaa pelaajien siirtymisen tasolta seuraavalle ja vähentää loukkaantumisriskejä harjoitusmäärien noustessa ikävuosien kasvaessa. Olen innoissani, että pääsen olemaan osa tätä kehityspolkua ja varmasti pääsen myös itse kehittymään
toimiessani yhteistyössä muiden valmentajien kanssa, kertoo Johanna Lehtonen”.

Lisää kirjoituksia