Jukka Lehtonen pitkällä sopimuksella Arctic Volleyn peräsimeen!

Arctic Volley Rovaniemen edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa 41-vuotias Jukka Lehtonen.

Rantasalmen Urheilijoissa vuonna 1989 ensimmäisen kerran lentopallokengät jalkaansa pukenut Lehtonen siirtyi ensimmäistä kertaa ulkomaille pelaamaan vuonna 2001 Saksaan Bad Salgauhun. Saksan kauden jälkeen ura jatkui Savonlinnassa Suomessa East Volleyn riveissä. Ensimmäisen kosketuksena Rovaniemeen Lehtonen sai siirtyessään Napapiirin Pallokettuihin vuonna 2004. Napapiirin Palloketuissa Lehtonen riemastutti Rovaniemeläisyleisöä otteillaan pelikentällä voittaen Suomen Cupin. Rovaniemellä peliura jatkui NaPan sekä Perpon yhdistelmäseurassa Rovaniemen Santasportissa vuosina 2006-2008, jolloin Lapin Urheiluopistolla päästiin nostamaan mestaruuspokaalia kohti kattoa peräti kahtena perättäisenä kautena. Lehtonen valittiin Rovaniemellä vietettyjen kausien aikana peräti kolmesti peräkkäin tuolloisen Mestaruusliigan tähtikuusikkoon.

Upeat esitykset Rovaniemellä, lentopallomaailman pohjoisimmalla trampoliinilla maailmalle, lennättivät Lehtosen ammattilaiskentille Kreikkaan Aris Thessalonikiin, Italiaan A2-liigaan Ravennaan sekä Citta di Castelloon, Ranskaan GFCO Ajaccioon sekä Sveitsiin Luganoon. Ammattilaisuransa aikana Lehtonen voitti Sveitsin Supercupin sekä maan mestaruuden kahdesti. Ulkomaan osoite vaihtui takaisin Savonmualle, kun vuonna 2014 Lehtonen siirtyi takaisin kotimaan kentille pelaamaan Leka-Volleyn riveihin vuosina 2014-2018. Pieksämäen Tsempissä, Rantasalmen Urheiljoissa sekä Varkauden Tarmossa juniorivuotensa aloittaneen Jukan pelikenttien ympyrä alkoi täten pikkuhiljaa sulkeutumaan. Viimeisenä Mestaruusliigakautenaan Lehtonen säväytti vielä otteillaan Savo-Volleyn joukkueessa, kunnes siirtyi vuonna 2019 valmentajaksi Kuopiolaisen Puijo Wolleyhyn.

Valmennusvuosiensa aikana Puijo Wolleyssä Lehtonen toimi myös seuran junioreiden valmennuspäällikkönä, jota kautta myös seuratoiminnan ydin löytyy mieheltä sydämestä. Kuluvan kauden 2022-2023 Lehtonen on valmentanut ammatikseen Ruotsin pääsarjassa VK Sollentunaa. Miesten A-maajoukkueessa Lehtonen pelasi peräti yhdentoista vuoden ajan (2006-2017), jolloin hän luotsasi joukkuetta kentällä sekä kentän ulkopuolella kapteenin roolissa vuosina 2009-2011. Maajoukkueurallaan Lehtonen on pelannut maailmaanliigaa, MM-kisat vuonna 2014 sekä EM-kisat vuosina 2009, 2011, 2013 sekä 2015.

“Jukalle on tehty kolmevuotinen sopimus, joka pitää sisällään myös option vielä kahdelle lisävuodelle. Arctic Volleyn vision mukaisesti seuran tavoite on nostaa lentopallo lajivalikoiman ykköskoriin ja kasvattaa merkittävästi junioreiden määrää. Laadukas valmennus on tämän tavoitteen saavuttamisessa yksi avaintekijä. Jukka tulee toimimaan seuran valmennuspäällikkönä linjaten myös juniorijoukkueiden valmennusta. On tärkeää, että meillä on juniori-ikäisistä asti yhteinen päämäärä siitä mihin suuntaan valmennusta viedään. Jukka tulee päävalmentajana vastaamaan seuran huippu-urheilun polusta. Tämä on seuralle iso satsaus ja odotukset ovat tietysti kovat. Meidät vakuutti Jukan valtava into ja halu lähteä kehittämään koko seuran valmennustoimintaa liigajoukkueen luotsaamisen ohella. Jukka on valmentajana rauhallinen, tarkka, analyyttinen sekä periksiantamaton ihminen. Hän on persoonana tunnettu sekä arvostettu, ja tulee varmasti houkuttelemaan huippupelaajia tuhansien revontulten alle Arctic Volleyn edustusjoukkueeseen”, toteaa seuran puheenjohtaja Mari Jolanki.

”Oma ammattilaisura ja maajoukkueura pelaajana lähti käyntiin Rovaniemeltä Suomen Cupin voiton ja kahden Suomen mestaruuden jatkoksi. Lisäksi meidän perhe on saanut alkunsa Rovaniemeltä, jossa Johannan kanssa tavattiin. Muistot Rovaniemeltä ovat siis erittäin lämpimät ja molemmat viihdyimme jo tuolloin Rovaniemellä erittäin hyvin. On erittäin mukava palata takaisin. Odotan innolla siirtymistä Rovaniemelle ja naisten liigajoukkueen päävalmentajan pestiä. Rovaniemellä olosuhteet ovat ehdottomasti yhdet Suomen parhaimmista, ellei jopa parhaat. Seuran arvot ja ajatukset liigajoukkueesta osuvat hyvin yksiin omien ajatusteni kanssa. Näiden kahden asian pohjalta on ajatuksena luoda yhdessä Rovaniemen lentopalloväen kanssa jotain kestävämpää pidemmälle ajalle.Tavoitteena on ehdottomasti yhdessä muun valmennuksen kanssa päättää ensin minkä näköistä naisten Mestaruusliigalentopalloa Rovaniemellä halutaan pelata. Sen jälkeen pala palalta ruvetaan pyrkimään sitä tavoitetta kohti. Muut tavoitteet selkenevät varmasti tarkemmin sen jälkeen, kun joukkue on kasassa. Uskon, että Arctic Volley on moderni lentopalloseura, jonka kasvaa ja kehittyy vahvojen perustuksiensa päälle. Tiedän, että halu kehittää seuraa ja sen valmennusta on kova ja senkin vuoksi tähän kelkkaan on mukava hypätä. Junioritoiminta on seuran kulmakivi ja on hienoa olla mukana luomassa ja kokemassa aitoja elämyksiä junioreiden parissa”, kertoo Jukka Lehtonen”.

Lisää kirjoituksia