LiigaPloki vahvempi Santasportilla

Arctic Volley – LiigaPloki 0-3 (21-25, 20-25, 22-25)

Koko kauden pitkiä pelejä pelannut LiigaPloki pääsi tänään pelaamaan isommalla kokoonpanolla, kun pelkästään yksi puuttui joukosta. Arctic Volleyllä oli vielä Kara Inskip, Megan Vander Meer ja Roosa Rautio sivussa, vaikkakin kaksi ensimmäistä olivat kokoonpanossa.

LiigaPloki lähti hallitsemaan peliä, kun Kristin Lux löi tilanteeksi 9-12. ArVo kuitenkin sisuuntui ja teki neljä pistettä putkeen, kun Anni Pohjanen löi keskeltä pallon kenttään ja tilanteeksi 13-12 ja pakotti LiigaPlokin aikalisään. Tämän jälkeen ero oli yhtä pistettä, kunnes LiigaPloki vaihtoi kentälle Yefremenko-Napalkova kaksikon. Kaksikko tekikin erän loppuun LiigaPlokin viisi pistettä kuudesta Silja Kanasen lyödessä viimeisen pisteen kenttään. 21-25 LiigaPlokille.

LiigaPloki aloitti myös vahvasti toista erää, kunnes ArVon passari Neea Tasala pääsi syöttöruutuun. Kaksi ässää ja Miia-Maria Mäkikyrölle vastapalloksi nousseen syötön jälkeen ArVo nousi johtoon ja Paula Neciporukan pisteen jälkeen LiigaPloki otti ensimmäisen aikalisänsä. Aikalisän jälkeen oli LiigaPlokin vuoro omalle syöttöputkelleen. Yefremenko ja Hollingsworth löivät palloa Santasportin kenttään ja ArVo otti aikalisän tappiotilanteessa 15-16. LiigaPloki ei tämän jälkeen luovuttanut johtoaan ja Kristin Lux päätti erän LiigaPlokille 20-25.

Pitkällä tauolla ArVo vaihtoi Noora Kallisen kolmanneksi yleispelaajaksi ja Nelli Rantanen siirtyi keskelle. Tasaisen kolmannen erän puoleen väliin asti Arctic Volley pysyi mukana LiigaPlokin virheillä. Kun LiigaPloki karsi omat virheensä, näkyi se tuloksessa. Tilanteessa 10-17 Veera Raveala vaihdettiin kentälle. Vaihto piristi hieman ArVon peliä, mutta Arctic Volley aloitti kirinsä liian myöhään. Miia-Maria Mäkikyrö näytti, miksi hänet valittiin parhaaksi pelaajaksi tänään. Se ei kuitenkaan auttanut, kun Dariana Hollingsworth löi pallon kenttään ja erä LiigaPlokille 22-25 ja samalla koko ottelu LiigaPlokille 3-0.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley: Vaikea peli. Ollut paljon loukkaantumisia, hyvin pelattiin välillä, mutta sitten välillä se unohtui.

Olena Napalkova, LiigaPloki: Peli oli vaikea meille, koska moni on ollut kipeänä ennen peliä. Yritettiin pelata rohkeasti.

Avo Keel, Arctic Volley: Tappio, joten tietenkin ollaan pettyneitä. Pisteitä tarvitaan. Paine ei helpotu ennen kun pisteitä tulee. Loukkaantumisia on, mutta se on urheilua. OrPo peli on cup-peli, joten tuplasti tärkeä peli. Yritetään kahden päivän aikana saada peliä paremmaksi.

Kim Buchwald, LiigaPloki: Erittäin onnellinen, että pelattiin kolmen erän peli ja voitettiin. Ennen peliä puhutut asiat sujuivat. Pisteet jakautuivat tasaisesti johon ollaan tyytyväisiä.

Arctic Volley – LiigaPloki

0-3 (21-25, 20-25, 22-25)

Arctic Volley: Mäkikyrö 13/+8, Bruin 9/+7, Neciporuka 8/+5

LiigaPloki: Yefremenko 14/+10, Hollingsworth 13/+5, Tikka 10/+8

Ässät 6-8, syöttövirheet 6-7, torjunnat 8-9, hyökkäys% 33–43, vastaanotto% 39–38

Joukkueiden MVP:t

ArVo: Miia-Maria Mäkikyrö

LiigaPloki: Olena Napalkova

PROlibero

Taylor Horsfall, Arctic Volley

Lisää kirjoituksia