Otteluraportti: Arctic Volley - LP Kangasala

Arctic Volley – LP Kangasala 0-3 (19-25, 17-25, 23-25)

Arctic Volleyn ensimmäinen Mestaruusliiga-ottelu päättyi pettymykseen, kun viime vuoden hopeamitalisti LP Kangasala oli vahvempi suoraan 0-3. Ennen ottelun alkua nähtiin hienoja hetkiä, kun ArVon joukkue juoksi kentälle muistaen eilen 60 vuotta täyttänyttä päävalmentaja Avo Keeliä t-paidoin sekä ArVon runsas lukuinen juniorijoukko kävi esittäytymässä ennen ottelua.

LP Kangasala aloitti ottelun vahvasti ja he pakottivat Arctic Volleyn ensimmäiseen aikalisään 7-11 tilanteessa. Aikalisän jälkeen LP Kangasalan hakkurina pelannut Neea-Maria Joki sekä yleispelaaja Emmi Riikilä tekivät kaksi pistettä per pelaaja ja ArVo käytti toisen aikalisän tilanteessa 9-15. Ensimmäisen erän lopussa Arctic Volley paransi, mutta LP Kangasala meni menojaan. Erä LP Kangasalalle 19-25.

LP Kangasala aloitti toisen erän vielä vahvemmin, kun ensimmäisen. Tilanne oli jo 7-14, kun Arctic Volley alkoi kuromaan eroa umpeen. Erän puolessa välissä Arctic Volley teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Miia-Maria Mäkikyrö tuli Paula Neciporukan tilalle. Seuraavassa pallossa Kara Inskip painoi pallon kenttään, mutta ensimmäisessä erässä osumaa saanut ranne ei kestänyt pelaamista ja Anni Pohjanen vaihdettiin kentälle. Toisessa erässä hakkuri Veera Raveala teki Mestaruusliiga-debyyttinsä ja teki ensimmäisen Mestaruusliiga-pisteensä kolmannella lyönnillään. Arctic Volley kuroi isoa eroa umpeen, mutta kovassa vireessä ollut WoVo-kasvatti Neea-Maria Joki iski erän LP Kangasalalle 17-25.

Pitkällä tauolla sisuuntunut Arctic Volley alkoi näyttämään omaa osaamistaan kolmannessa erässä. Erän avauspisteen torjui Arctic Volleylle Anni Pohjanen tehden uransa ensimmäisen Mestaruusliiga-pisteen. Lisäksi erässä nähtiin Arctic Volleyn liberon Taylor Horsfallin peippi toisesta kosketuksesta siirsi Arctic Volleyn 3-2 johtoon. Arctic Volley johti kolmatta erää jo 15-11, mutta LP Kangasala nousi johtoon, kun Laura Laukkanen torjui tilanteeksi 16-17. Kolmannessa erässä ArVon Noora Kallinen tuli sisälle tehden Mestaruusliiga-debyyttinsä. LP Kangasala näytti tasaisuutensa ja vei erän 23-25.

Taylor Horsfall, Arctic Volley: Pari ensimmäistä erää oli meiltä hermostunutta ja pitkän tauon jälkeen sisuunnuttiin ja kolmannessa erässä taisteltiin hyvin ja tehtiin muutoksia mitkä auttoivat. Nyt pitää palata treeneihin ja toteuttaa sitä treeneissä olevaa peliä paremmin.

Neea-Maria Joki, LP Kangasala: Ei pelaamisessa tuntunut, vaikka eilen pelattiin Pölkkyä vastaan. Tuttua, kun tullaan tänne pelaamaan. Oli mukava päästä pelaamaan ja päästiin pelaamaan omaa peliä. Kiva tulla takaisin Rovaniemelle, on täällä aika paljon pelattua.

Avo Keel, Arctic Volley: Syy tappioon on aina toisella puolella verkkoa. Kolmannessa erässä pelattiin paremmin, niin kuin Arttu sanoi. Me pystytään parempaan. Olen nähnyt nyt kaksi kuukautta mihin pystytään ja me pystytään parempaan. Jännitettiin peliä ja vastustaja pelasi hyvin, varsinkin vastustajan hakkuri pelasi erittäin hyvin. Muutama ihmeellinen virhe tuli ja siitä niitä kertyy.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Eilen oli ensimmäinen peli ja jännitystä, tänään oltiin kypsempiä. Eilinen oli hyvä herätys. Tänään terottiin hampaita ja saatiin positiivisessa mielessä kirosanoja peliin ja luotetaan siihen mitä tehdään. Ensimmäiset kaksi erää sitä hyvin toteuttiin, mutta kolmannessa notkahdettiin ja peli alkoi lipsumaan. Hyvä voitto, varsinkin kun kauden eka voitto.

Arctic Volley Rovaniemi – LP Kangasala

0-3 (19-25, 17-25, 23-25)

Arctic Volley: Vander Meer 9/+1, Rantanen 7/+3, Neciporuka 5/+3

LP Kangasala: Joki 18/+12, Rekola 9/+7, Heikkiniemi 9/+1

Ässät 4-1, syöttövirheet 10-4, torjunnat 9-9, hyökkäys% 34–35, vastaanotto% 46–51