Pölkky Kuusamolle toinen kiinnitys - sarja jatkuu sunnuntaina Kuusamossa

Arctic Volley – Pölkky Kuusamo 3-0 (24-26 / 22-25 / 18-25)

364 katsojaa saapui Santasportille Mestaruusliigan toiseen puolivälierään, kun Arctic Volley kohtasi Pölkky Kuusamon. Ottelun teema oli heti alusta asti selvä. Joukkueet kilpailivat kentällä ja yleisössä Arctic Volleyn junioreiden johdolla kotiyleisö saivat haasteen Kuusamosta saapuineilta vajaalta 40:lta Pölkky-faneilta.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kun ottelun johtaja vaihtui edestakaisin. Erän puolessavälissä Arctic Volley otti ohjia, kun Adriel Goodmanin muutaman pisteen ansiosta. Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään tilanteessa 18-15 ja toiseen tilanteessa 22-19. Tässä välissä Arctic Volley kerkesi ottaa aikalisän, kun Pölkky kerkesi saada tasaisemmaksi tilanteeksi jo 20-19. Arctic Volleylla oli jo ensimmäinen eräpallo tilanteessa 24-23, mutta muutamalla Pölkky Kuusamon pisteellä erä Kuusamolle 24-26.

Arctic Volley teki pienen muutoksen aloituskokoonpanoon, kun Adriel Goodman vaihtui Miia-Maria Mäkikyröön. Sormien läpi valahtanut erä ei vaikuttanut Arctic Volleyn peliin, kun Sarah Glynnin johdolla Arctic Volley johti jo 10-7. Pölkky Kuusamo kuitenkin otti itseään niskasta kiinni ja lopulta 12-14 tilanteessa Jukka Lehtonen otti aikalisän. Tämän jälkeen Pölkky piti johtonsa toisen erän loppuun. Amiya Jonesin johdolla Pölkky otti toisen erävoiton 22-25.

Pitkän erätauon ja pullakahvien jälkeen kentällä nähtiin sisuuntunut Pölkky Kuusamo. Arctic Volley otti johdon 1-0 ja sen jälkeen Pölkky Kuusamo piti koko loppuottelun johtoa yllä. Tilanteessa 4-9 Arctic Volley otti tupalvaihdon, kun Adriel Goodman ja Neea Tasala korvasivat Roosa Raution ja Lisa Jaunetin. Lopulta Bettiina Yli-Sissalan ja Makenzie Harrisin johdolla Pölkky vei erän 18-25 ja lopulta koko pelin 0-3.

Ottelusarja jatkuu Kuusamossa tulevana sunnuntaina kello 17:00, jolloin Pölkyllä on ensimmäinen mahdollisuus laittaa sarja poikki.

Arctic Volley – Pölkky Kuusamo 3-0 (24-26 / 22-25 / 18-25)

Tilastot:

Arctic Volley: Glynn 10/+5, Goodman 8/+4, Jaunet 7/+3

Pölkky Kuusamo: Palmer 16/+7, Jones 13/+9, Harris 11/+6

Ässäsyötöt 3-3, syöttövirheet 5-8, hyökkäys% 25-36, vastaanotto% 40-57

Parhaat pelaajat:

Arctic Volley: Adriel Goodman

Pölkky Kuusamo: Amiya Jones

 

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley:

Hyökkäyksessä ei oltu samalla tasolla kuin Kuusamossa ja Pölkky pelasi hyvin ja siten Pölkky vei voiton. Mukava päästä pelaamaan ensimmäisiä pudotuspelejä, oma pelivire hieman hukassa. Päivä kerrallaan tulevaa sunnuntaita kohti. Haetaan uusia juttuja sunnuntaita varten ja pidetään huoli, että palataan Santasportille ensi viikon tiistaina.

Amiya Jones, Pölkky Kuusamo:

Onnellinen, että voitettiin nopeasti, pelattiin hyvin joukkueena. Oltiin fokusoituneita peliin, kun tiedettiin, että Arctic Volley pelaa hyvin kotonaan. Tällä hetkellä harjoittelu on pääasiassa palauttelua. Otetaan tästä voitosta kaikki hyvä mukaan, rentoudutaan ja katkaistaan sarja Kuusamossa.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:

Ei ole tekemätön paikka vielä nousta voittoon tässä sarjassa. Sen verran monta pudotuspeliä itse nähnyt, että sitten, kun toinen joukkue voittaa kolme voittoa, sarja päättyy siihen. Ensimmäinen erä ei vaikuttanut toiseen erään mitenkään, joukkue on vahva, ettei me anneta pienten asioiden lannistaa. Hyökkäyspeliin tarvitaan enemmän paukkuja, eli enemmän pisteitä hyökkäyksistä.

Sotiris Gkotisis, Pölkky Kuusamo:

Pudotuspelit ovat vaikeita pelejä. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, kolmannessa ArVo taisteli hyvin, mutta saimme tärkeän voiton tästä pelistä. Sunnuntain pelissä olisi tarkoitus katkaista sarja. Joukkueella on loukkaantumisia, Jäppinen loukkaantui keskiviikkona ja emme tiedä pystyykö hän pelaamaan sunnuntaina. Tilanne on ollut sama tammikuusta lähtien ja laitamme kentälle parhaan pelaavan kuusikon.

Lisää kirjoituksia