Rovaniemeläiselle naislentopallolle ensimmäinen kolmen pisteen voitto LP Viestistä melkein kymmeneen vuoteen!

Arctic Volley – LP Viesti 3-1 (25-14, 15-25, 25-22, 25-23)

3624 päivää, 9 vuotta 11 kuukautta ja 3 päivää. Paljon on vettä virrannut Kemijoessa viime kerrasta, kun LP Viesti on lähtenyt Santasportilta ilman pisteitä. Silloin WoVo voitti LP Viestin 3-1 Santasportilla pelatessaan ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa.

Arctic Volley jatkoi ottelun ensimmäisessä erässä siitä, mihin eilisen LP-Vampula pelin jälkeen jäätiin. Tänään joukkueen kapteenina esiintynyt Megan Vanden Meer löi tilanteeksi 9-5 ja LP Viestille aikalisä. Aikalisän jälkeen Vander Meer ja keskitorjuja Serena Bruin löivät palloa Santasportin lattiaan ja tilanteeksi jo 14-7. Erän puolen välin jälkeen Saana Virtanen teki paluun pelikentille. Tämä piristi LP Viestin peliä, mutta passarina eilenkin loistanut Neea Tasala laittoi sellaisen ässäsyötön ja varmisti, että erä menee ArVolle lopulta 25-14.

Saana Virtasen ja ukrainalaiskeskitorjuja Kseniia Puhachin paluu kentälle piristi LP Viestiä toisessa erässä. LP Viesti otti heti alusta ohjat ja hallitsi peliä. Paluun Santasportille tehnyt Saana Lindgren laittoi päälle torjuntashown ja yhdessä Dagmar Boomin kanssa Viesti kasvatti eroksi jo 8-16. Loppuerässä LP Viesti tyrmäsi Arctic Volleyn. Nelli Rantanen löi tilanteeksi 13-19, jonka jälkeen ainoat pisteet ArVolle tuli LP Viestin virheillä. Muuten Puhach ja Lindgren löivät Arctic Volleyn kumoon ja erä Viestille 15-25.

Pitkän tauon pullat oli syöty ja Arctic Volley kokosi itsensä tauolla. LP Viesti meni alkuun 0-4 johtoon ja sen jälkeen 5-4 Arctic Volley siirtyi johtoon. Tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat käyttäneet jo yhdet aikalisät. Otettuaan ohjat ei Arctic Volley antanut LP Viestille johtoa, vaikka tasatilanteessa joukkueet pari kertaa kävivät. Kapteeni Megan Vander Meer johdatti joukkoa, kun Arctic Volleyn peliin palasi aggressiivisuus. 20-20 tilanteessa LP Viesti teki pari hyökkäysvirhettä, jonka jälkeen Arctic Volley sinetöi 25-22 erävoiton ja samalla ensimmäisen pisteen kotijoukkueelle.

Neljännessä erässä vaihdeltiin johtajaa erän loppuun asti. Tilanteessa erän lopussa LP Viesti sortui free ball virheeseen, jonka jälkeen LP Viesti käytti viimeisen aikalisänsä. Myös Arctic Volleyn puolella hermoiltiin, kun Taylor Horsfallin hienosti puolustama pallo jäi passaamatta, jonka jälkeen tilanne oli 23-22. Paula Neciporuka löi Arctic Volleylle pisteen ja samalla erä ja ottelupallon. Saana Lindgren kavensi tilannetta 24-23. Tässä vaiheessa ArVon päävalmentaja Avo Keel veti ässän hihasta ja kauden ensimmäisessä pelissä rannettaan loukannut australiaiskeskitorjuja Kara Inskipin hyökkäämään. Inskip ymmärsi roolinsa ja pamautti pallon Santasportin lattiaan ja samalla räjäytti Santasportin huutoon. Ottelu Arctic Volleylle 3-1.

Megan Vander Meer, Arctic Volley: Mahtava fiilis pelistä. Pidettiin oma taso kolmannessa ja neljännessä erässä vaikka oli tiukkaa vastustajan. Neea jatkoi mahtavasti peliään eilisestä ja pyöritti peliä hienosti. En malta odottaa, että ensi viikolla pääsee matkustamaan Huittisiin ja Hämeenlinnaan.

Saana Lindgren, LP Viesti: Ei kivaa, kun hävittiin. Ei ole kaunista katsottavaa tilastot, tehtiin aivan liikaa virheitä. Jos halutaan voittaa, niin joka osa-aluetta. Oli mahtava palata Rovaniemelle, tuntui kotipeliltä ja ihana nähdä tuttuja.

Avo Keel, Arctic Volley: Olen aina ihmetellyt, kun katsoo naisten pelejä, että miten voi vaihdella peli niin paljon pelin sisällä. Ensimmäisessä erässä LP Viestillä ei onnistunut mikään, kun taas toisessa erässä ei onnistunut meillä. Kaksi viimeistä erää olikin sitten tasaisempaa lentopalloa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Pettynyt tappioon ja meidän omaan peliin. Tulos ei ole sinänsä yllätys, mutta omien virheiden määrä on iso pettymys. Tiukka peli niin virheet ratkaisi. Parempi joukkue voitti. ArVo puolusti paljon paremmin.

Arctic Volley – LP Viesti

3-1 (25-14, 15-25, 25-22, 25-23)

Arctic Volley: Vander Meer 18/+14 Bruin 11/+8 Neciporuka 10/0

LP Viesti: Saana Lindgren 28/+18, Boom 11/+4, Ternava 7/-2

Ässät 5-4, syöttövirheet 7-15, torjunnat 8-10, hyökkäys% 42–39, vastaanotto% 45–44