Unelias Arctic Volley heräsi pitkällä erätauolla ja voitti Puijo Wolleyn kauden ensimmäisessä viiden erän ottelussa!

Arctic Volley – Puijo Wolley 3-2 (18-25 / 17-25 / 25-20 / 25-23 / 15-13)

332 katsojaa saapuivat Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi Puijo Wolleyn Kultatuvan isännöimässä ottelussa. Ennen ottelun alkua rovaniemeläinen lentopalloyhteisö muisti 13 vuotta liigatuomarina toiminutta Kaisa Peteriä, joka toimi viimeistä kertaa Santasportilla tuomarina tänään.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue otti heti erän alkuun Ella Autereen johdolla komennon ja Puijo pakotti ArVon aikaiseen aikalisään. Ensimmäisen erän hahmo oli vierasjoukkueen hakkuri Minna Uusi-Illikainen, joka teki ensimmäiseen erään tehot 11/+11 ja johdatti Puijo Wolley erävoittoon 18-25 uneliaan Arctic Volleyn taistellessa perässä.

Toinen erä jatkui Puijon hallinnassa siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Toisen erän hahmo oli vierasjoukkueen Hilkka Hujanen, joka teki tehot 8/+6 toiseen erään. Arctic Volley myös auttoi runsaalla kädellä vieraita, kun kotijoukkue teki toiseen erään 11 omaa virhettä. Pitkälle erätauolle lähdettiinkin Puijo 0-2 johdossa ja Arctic Volley ei ollut edes ollut tasoissa Puijon kanssa koko ottelun aikana.

Pitkällä erätauolla Arctic Volley vihdoin eräsi. Mahdollisesti Avo Keelin pitkän erätauon puheen ansiosta. Arctic Volley tuli aivan uudella asenteella peliin mukaan. Megan Vander Meerin torjunnalla tilanteeksi 1-0 ja Arctic Volley ensimmäisen kerran johtoon koko ottelussa. Pian tilanne olikin jo 11-3 ja Puijon molemmat aikalisät käytetty. Puijo kiri johtoa Hujasen ja Uusi-Illikaisen johdolla, mutta Arctic Volley ei luovuttanut johtoaan ja erä kotijoukkueelle Nelli Rantasen lyönnillä 25-20.

Neljäs erä alkoi näyttämään kahden ensimmäisen uusinnolta, kun Hujanen löi 5-11 tilanteeksi vierasjoukkueelle. Kuitenkin Kara Inskip ja Megan Vander Meerin pisteillä peli tasoihin ja ohi. Tilanteessa 20-18 otti Puijo aikalisän ja ote oli ArVolla. Kuitenkin Emilia Käännän torjunnalla Puijo tasoitti jo 23-23. Serena Bruinin ja Puijon virheen kautta erä ArVolle 25-23. Erät 2-2, pisteet 1-1 ja ensimmäistä kertaa ArVon historiassa mennään viidenteen erään.

Viidennessä erässä pelin painopiste vaihteli. Minna Uusi-Illikaisen lyönnillä 1-4 tilanteeksi Puijolle. Tästä tasoihin ja Puijo ottaa uudelleen pienen johdon ja uudestaan tasoihin. Noora Kallinen tuli Serena Bruinin tilalle syöttämään ja ässällä 8-7. Tämän jälkeen Puijo pääsi enää tasoihin. Lopulta Kara Inskipin ässällä ja Megan Vander Meerin hyökkäyksellä erä 15-13 Arctic Volleylle ja pisteet kotijoukkueelle 2-1.

Nelli Rantanen, Arctic Volley: Oli kyllä tiukkaa. Oli käynnistymisongelmia, eikä näyttänyt omalta peliltä. Sitten saatiin kone käyntiin ja voitto kohtiin.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley: Kaksi ekaa erää oli ok peliä meiltä, annettiin lopuissa kaverin pelata omilla vahvuuksillaan. Hyökkäystehot eivät viimeisissä erissä riittänyt, pitää tehdä pisteitä, että voidaan voittaa.

Avo Keel, Arctic Volley: Syy kahteen ensimmäiseen erään oli verkon toisella puolella. Todennäköisesti meillä oli pään välissä ongelmia kahdessa ensimmäisessä erässä. Vastustaja ei antanut meidän pelata meidän omilla vahvuuksilla. Hieno voitto kärkijoukkueesta. Ensi viikolla Kangasala, toivotaan, että kaikki luut pysyvät ehjinä.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley: Enemmän oli tarjolla, mutta Arctic Volley puolusti hyvin ja ansaitsi voiton. Neljäs erä olisi pitänyt ottaa ja lopulta ei riittänyt tänään.

Arctic Volley – Puijo Wolley

3-2 (18-25 / 17-25 / 25-20 / 25-23 / 15-13)

Arctic Volley: Vander Meer 27/+18, Neciporuka 13/+1, Rantanen 12/+4

Puijo Wolley: Uusi-Illikainen 21/+18, Hujanen 18/+6, Kääntä 13/+6

Ässät 8-5, syöttövirheet 12-9, torjunnat 5-16, hyökkäys% 33–30, vastaanotto% 55–35