#11 Miia-Maria Mäkikyrö

Yleispelaaja


Arctic Volley Rovaniemi ja yleispelaaja Miia-Maria Mäkikyrö ovat tehneet jatkosopimuksen. Sopimus on yksivuotinen. 18-vuotias Miia aloittaa jo neljännen kauden Mestaruusliigassa. Rovaniemen oma kasvatti valittiin ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueen isoon ryhmään ja Miia onkin tulevan U20-joukkueen runkopelaaja. Mestaruusliigassa jo 83 ottelua pelannut Miia-Maria pelasi ensimmäisen ottelunsa Puijo Wolleyta vastaan 1.10.2020. Silloin Puijo Wolleyta valmensi nykyinen Arctic Volleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen. 639 pistettä jo Mestaruusliigassa pelannut Miia oli mukana U19-maajoukkueessa, kun Suomen tytöt ottivat viime kesänä historian parhaan sijoituksen Skopjen EM-kisoissa kuin myös voittamassa Arctic Volleyn ensimmäistä SM-mitalia, kun A-tytöt voittivat SM-pronssia.

”Jatkosopimus tuntuu taas hienolta ja helpottavalta. On kiva, että seura löytyy näin läheltä ja pääsee jatkamaan tutussa ympäristössä. Ympärillä on hyvä tukiverkosto, puitteet ja valmennustiimi, joten on helppo lähteä uuteen kauteen. Odotan innolla uuteen joukkueeseen tutustumista ja heidän kanssa pelaamista. Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, joten ensi kaudeksi on paljon nälkää lähteä parantamaan omaa peliä ja sijotus” kommentoi Miia-Maria uutta sopimusta ja tulevaa kautta.

”Miialla on jo nyt paljon kokemusta liigakentiltä, nuoresta iästään huolimatta. Hän kuuluu oman ikäryhmänsä kärkipelaajiin ja olen erittäin iloinen, että Miia päätti jatkaa uraansa Rovaniemellä. Tulevalla kaudella jatketaan Miian kanssa kokonaisvaltaista kehitystä, joka johtaa yhä suurempaan rooliin kentän puolella.” kommentoi päävalmentaja Jukka Lehtonen Miia-Marian jatkoa!

Pituus

185cm

Kasvattajaseura

wovo rovaniemi

Mestaruusliigassa

76 ottelua