Artic Volley tähtiseurana

Arctic Volley on lentopallon tähtiseura

Woman Volley on toiminut vuodesta 1996 lähtien Nuori Suomi ry:n periaatteiden mukaisesti. Seurassa on tehty useita auditointeja ja WoVo saanut Sinettiseura-statuksen. Auditointihan tarkoittaa toiminnan tarkastamista. Sinettiseura-auditointeja ovat tehneet Suomen Lentopalloliitto ja Lapin Liikunta yhteistyössä. Viimeksi auditointi on tehty kauden 2016-2017 aikana, ja sinetti on WoVolle silloinkin myönnetty.

Mitä sitten toiminta Sinettiseurana tarkoittaa?

Keskeisin asia on toiminta lapsen ja nuoren parhaaksi. WoVossa tämä tarkoittaa mielekästä harrastusta, ohjattua liikkumista ja sosiaalista kanssakäymistä. Näihin tekemisiin liittyvät perusarvot määritellään juniorijaoston toiminnassa, jossa ovat mukana kaikkien joukkueiden edustajat.
Mielekäs harrastus syntyy, kun toiminnassa huomioidaan lapsen ikä ja kehityskausi, ja lapsi yksilönä huomioidaan kaikissa tekemisissä. Laadukas toiminta kaikissa ryhmissä, riippumatta kilpailullisesta tasosta, antaa myös pontta harrastukselle, vaikka huippu-urheiljan ura ei tärkeimpänä tähtäimessä olisikaan.

Tapahtumien ohjaajia koulutetaan jatkuvasti. Kaikilla valmentajilla on mahdollisuus osallistua seuran tarjoamaan koulutukseen, niin lentopalloliiton valmentajakoulutuksiin kuin muihinkin vastaaviin tapahtumiin.

Yhteisöllinen toiminta on luontevaa joukkuelajin seurassa. Jokainen harjoitteluryhmä ja joukkue kerää kaikki pelaajat ja taustajoukot mukaan omiin tapahtumiinsa. Lisäksi seura järjestää yhteisiä tapahtumia, joissa kaikki voivat olla mukana. Ja kuten todettua – jokainen joukkue osallistuu juniorijaoston toimintaan ja sitä kautta toimintaperiaatteiden kehittämiseen. Yhteistyötä tehdään myös seuran ulkopuolella, toisten seurojen ja yhteisöjen kanssa, ja valmennustyössä esimerkiksi koulujen kanssa. Tästä esimerkkinä vaikkapa Koululentiskampanjat ja Urheilulukon ja Lapin Urheiluakatemian toiminta.

Näkyvä osa sinettiseuratoimintaa ovat pelisääntökeskustelut. Ne käydään kauden alkajaisiksi kaikissa joukkueissa, myös pelaajien vanhempien kesken. Pelisääntökeskusteluissa käydään läpi joukkueen toimintatavat, ja varmistetaan, että Sinettiseurojen toimintavaatimukset siirtyvät myös käytännön toiminnaksi.

Aina on toiminnassa myös kehittämistä. Erilaiset kehittämishankkeet ovat jokapäiväistä toimintaa. Kaudella 2012-13 esimerkiksi käynnistettiin yhdessä Napapiirin Pallokettujen kanssa Taitovalmennuksen projekti, joka toi urheiluakatemiankin kautta kehitettyä valmennustapaa minijunioreiden toimintaan.

WoVo toivottaa kaikki pelaajat ja vanhemmat sekä muutkin kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan Sinettiseuran toimintaan ja sen kehittämiseen!